01.01.2014., 19:39
|
|
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Autor coconut
Davanjem gasa ili kočenjem u svemiru, nećeš postići ništa - nema gravitacije da bi to osjetio.
Uzmimo primjer space shuttlea. On se u svemiru kreće brzinom koja je nama na Zemlji nepojmljiva (cca. 28.000 km/h). Jesu li astronauti 'zaljepljeni' za svoje stolice od takve brzine? Nisu. Zašto? Jer nema gravitacije koja bi utjecala na to.
|
Isuse, koja izjava!
Citiraj:
Autor fanATIk

Nego, daj mi reci kako po tebi sunce predaje svoju toplinu zemlji? Između zemlje i sunca ima jedno 150 milja kilometara. Po tvojoj logici, pošto nema ničeg između zemlje i sunca, ta toplina sa sunca se nema kamo predat. Pa daj mi reci kaj nas onda grije???
Da se sunce sutra ugasi, mi smo mrtav planet u jako kratkom roku.
|
Sunce grije Zemlju zračenjem. Stvar je u tome da se nebi baš trenutno smrznuo jer je u praktičnom vakuumu odvođenje topline konvekcijom vrlo slabo
Citiraj:
Autor Neo-ST
Šta se tiče Sunca, nisam neki ekspert, ali pretpostavljam da radijacija zagrijava našu atmosferu, ne putuje toplina fizički do nas. Nešto kao staklenik.
|
Radijacija? Ne nego upravo fotoni putuju od sunca i dio njih dolazi do Zemlje i zagrijavaju nas
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Zašto je po noći nebo tamno? Zar ne bi trebalo biti skroz bijelo kada bi se uzela ogromna količina svih galaksija, zvijezda u njima itd.
|
Možda zato što je svjetlost svih tih milijardi galaksija i zvijezda iz naše galaksije daleko slabija od sunčevog svijetla jer se nalaze na nepojmljivo većim udaljenostima od nas nego što je udaljenost našeg sunca. Odsustvo svjetlosti jednako tama,
Citiraj:
Autor fanATIk
Stručan odgovor, svaka čast, al ja bi ko laik reko, nije govno nego se pas posro. 
U svakom slučaju, prilikom izlaganja ljudskog tijela svemiru, ohladilo bi se (izgubilo toplinu, whatever) na temperaturu okoline (ili nepostojanje temperature, kak god hoćeš), u ovom slučaju, 0 kelvina.
|
0 K je AFAIK nemoguće postići igdje u svemiru. To bi značilo da svi atomi tog tijela apsolutno miruju što je nemoguće. Inače temperatura svemira u recimo prostoru između galaksija je cca 2.7K a prosječna gustoća cijelog svemira je 5 atoma običnog vodika po kubičnom metru...
Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 01.01.2014. u 21:39.
|
|
|