View Single Post
Staro 01.01.2014., 19:39   #81
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Davanjem gasa ili kočenjem u svemiru, nećeš postići ništa - nema gravitacije da bi to osjetio.
Uzmimo primjer space shuttlea. On se u svemiru kreće brzinom koja je nama na Zemlji nepojmljiva (cca. 28.000 km/h). Jesu li astronauti 'zaljepljeni' za svoje stolice od takve brzine? Nisu. Zašto? Jer nema gravitacije koja bi utjecala na to.
Isuse, koja izjava!

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova

Nego, daj mi reci kako po tebi sunce predaje svoju toplinu zemlji? Između zemlje i sunca ima jedno 150 milja kilometara. Po tvojoj logici, pošto nema ničeg između zemlje i sunca, ta toplina sa sunca se nema kamo predat. Pa daj mi reci kaj nas onda grije???
Da se sunce sutra ugasi, mi smo mrtav planet u jako kratkom roku.
Sunce grije Zemlju zračenjem. Stvar je u tome da se nebi baš trenutno smrznuo jer je u praktičnom vakuumu odvođenje topline konvekcijom vrlo slabo

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Šta se tiče Sunca, nisam neki ekspert, ali pretpostavljam da radijacija zagrijava našu atmosferu, ne putuje toplina fizički do nas. Nešto kao staklenik.
Radijacija? Ne nego upravo fotoni putuju od sunca i dio njih dolazi do Zemlje i zagrijavaju nas

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Zašto je po noći nebo tamno? Zar ne bi trebalo biti skroz bijelo kada bi se uzela ogromna količina svih galaksija, zvijezda u njima itd.
Možda zato što je svjetlost svih tih milijardi galaksija i zvijezda iz naše galaksije daleko slabija od sunčevog svijetla jer se nalaze na nepojmljivo većim udaljenostima od nas nego što je udaljenost našeg sunca. Odsustvo svjetlosti jednako tama,

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Stručan odgovor, svaka čast, al ja bi ko laik reko, nije govno nego se pas posro.
U svakom slučaju, prilikom izlaganja ljudskog tijela svemiru, ohladilo bi se (izgubilo toplinu, whatever) na temperaturu okoline (ili nepostojanje temperature, kak god hoćeš), u ovom slučaju, 0 kelvina.
0 K je AFAIK nemoguće postići igdje u svemiru. To bi značilo da svi atomi tog tijela apsolutno miruju što je nemoguće. Inače temperatura svemira u recimo prostoru između galaksija je cca 2.7K a prosječna gustoća cijelog svemira je 5 atoma običnog vodika po kubičnom metru...
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 01.01.2014. u 21:39.
pogi je offline   Reply With Quote