View Single Post
Staro 01.01.2014., 12:40   #2615
Barracuda
Registered User
Moj komp

Barracuda's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nisam zatucani fan ni ATi-a ni nVidie..... imao sam nVidiu još od prve GeForsice kad je izašla i napravila revoluciju, zatim Radeona 9700, pa 8800GTS, pa GTX275 pa sada R9 290. Uvijek kupujem na duže staze i gledam neki omjer uloženo/dobiveno.

Bitno mi je kako se koja grafa ponaša u igrama koje igram i kad to sve zbrojim i oduzmem i konzultiram se sa novčanikom onda kupim.
Kako sam se nedavo obnovio po pitanju hardwarea, ne mogu sakriti zadovoljstvo novom XFX R9 290. Brutala od grafičke.... ne zabrinjavaju me temperature u benchmarku od 95c koje viđam po netu jer niti jedna igra ne može tako nerealno opteretiti GPU kao sintetički testovi. U mom slučaju temperatura nije prelazila 70c u BF4 na Ultra postavkama na rezoluciji 1920x1200. Da li će na toj rezoluciji imati 91 ili 85 fps-a, totalno mi je svejedno tj. neprimjetno.

Do pred malo izbor mi je bio MSI GTX770 Lighting ali kako su izašle R9 290, nije me trebalo nagovarati. Preporuka samo takva. Jedina mana R9 290 je stock ventilator tj. buka koja stvara kad je u loadu. To će biti slijedeći korak..... staviti neki aftermark hladnjak sa tišim ventilatorima jer ovo je u najmanju ruku iritirajuće. Kad skupim habrosti možda je i otključam na 290X (što vidim da se moja XFX otključava bez problema, i shadere i clock) ali pitam se čemu.... kada ona bude usko grlo, onda je i tih 14% boosta neće spasiti, po mom mišljenju. Jedino što čovjeka veseli to što bi dobio nešto a nije platio 1000kn više.

Tako sam sada završio na Ati-u, prezadovoljan, još kad Mantle zaživi..... ali najbitnije je od svega da u svemu postoji konkurencija koja nama krajnjim korisnicima najviše ide u prilog. Morat će nVidia srezati cijene u što uopće ne sumljam.

Barracuda je offline