Citiraj:
Autor gorkix
1.ovo sam probao ,ali mi baš neide,........da li još treba nešto osim ovoga...[/COLOR][/LEFT]
2.ako se ovo može napraviti,tj.da se recimo Excel nemože više otvoriti nakon 5 puta,....da li se može lozinkom predviđnom za to....
|
sorry ali bila je jedna mala greškica u drugom macrou.
Ograničenje broja otvaranja Workbook
Probaj se voditi logikom i pronaći VBa procedure koje će to odraditi.
1. Otvaraš Workbook, Excel treba automatski prilikom otvaranja učitati VBa macro koji će u nekoj ćeliji povećati neki broj za +1. Tako je u ovim gornjim slučajevima u ćeliji "br" (A1) potrebno svaki puta uvećati.
2. Moraš dodati VBa macro koji će automatski snimiti dotičnu Workbook prije zatvaranja Excel file tako da snimi i onaj uvećani broj.
3. Prilikom slijedećeg otvaranja workbook Excel opet uvećava broj u A1 (br) i snima prilikom zatvaranja knjige a da to korisnik ni nezna.
4. prisiliti tj. primorati korisnika da aktivira VBA macro u Excelu (ako nije aktivan da mu se Workbook uopće ne otvori) to trebaš istražiti i naći način.
5. Kada u ćeliji A1 bude broj koji je veći od 5 neće dozvoliti otvaranje knjige a ako dodaš još jednu oproceduru možeš da tada tražit lozinku za pristup i otvaranje.
6. također trebaš zaštititi ulaz u VBE da ti netko ne obriše macro
itd itd.
Naravno da bi ovo znao odraditi kako treba trebaš poznavati VBA programiranje.
Dakle trebaš nekoliko povezanih VBA procedura ako želiš kvalitetno zaštititi knjigu od određenog broja otvaranja.
[edit] Dodao sam primjer za Excel 2007 na dotičnom linku.
Također pogledaj obrađeni primjer iz tutorijala
Kako sa VBA ograničiti korištenje Sheet ili Workbook u Excelu do specifičnog datuma
Također pogledaj tutorijal
WorkBook open counter u Excelu