Ne znam da li si vidio po forumu ali priča sa sajtovima je sljedeća:
Svaka web stranica se sastoji od programerskog dijela te od dizajnerskog dijela. Naravno postoje stranice gdje je "programerski" dio umanjen ali opet postoji.
Od "programerskog" dijela imaš PHP, javascript te ASP.NET. Naravno i nezaobilazni HTML te AJAX.
Od dizajnerskog dijela govorimo o CSS.u, obradi slika te samom izgledu stranice.
Sad ovisno što tebe zanima u te ćeš vode krenuti, međutim "praviti" prave sajtove je u najmanju ruku smiješno jer teško da jedna osoba radi "pravi" sajt.
Naravno sajt možeš napraviti i u FLASH.u.
Moj savjet ti je da prvo proučiš što WEB u stvari je, pročitaj si malo kako je sve počelo sa HTML.om što je to PHP ... malo spajanje na bazu podataka, što su to web aplikacije itd.
Čisto da stegneš teoretsku podlogu što ti u stvarnosti vidiš kada otvoriš neki WWW link. Ili neku webstranicu.
@Slow Šta mu znači pokušati "praviti" web stranicu ako ne razumije osnovne pojmove i način na koji nešto funkcionira?
EDIT:
Ili ovo što je 1v@n napisao: primiš se nekog CMS.a i samo izrađuješ teme za isti ili prilagođuješ postojeće. I ne znam zašto Wordpress kao CMS kad je Mambo i Joomla bili puno prije njega, dobro možda je on sad "popularan" (ne znam kakvo je sad stanje na CMS sceni). Inače Wordpress je u svojim početcima bio isključivo "blogerski" orijentiran CMS, tek je poslije prerastao u punokrvni CMS.
CMS - Content managment system ili ti ga "gotova" web stranica. Ispod haube pisani u php.u te imaju front i back end, te posjeduju teme koje su mahom CSS fajlovi koji određuju kako će site izgledat.
U pravilu besplatni s tim da se teme onda plaćaju. Naravno ima i besplatnih tema ali su te obično sve na istu šprancu samo promjenjene boje.