Citiraj:
Autor Neo-ST
Znači ako ide do 12G na Zemlji, u svemiru bi mogao ići i više, pošto nema dodatne sile (gravitacije) da ga pritišće prema dolje?
Drugim riječima, avion koji vozi "ravno" na Zemlji i naglo skrene prema gore, ima G-silu vlastite težine + gravitaciju, a da to napravi u svemiru, samo G-silu vlastite težine?
Onda to nije istih 12G...
|
Mislim OK je da ti fizika nije jača strana, al jebemu, daj upoznaj se bar s nekim osnovama (bez uvrede). Ivo ti je lijepo objasnio pa ja neću više niš komentirat.
(hint; G sila = gravitacija)
Citiraj:
Autor ZOX
To je jedna od misterija svemira jer ako uzmemo da je materija u prosjeku distribuirana jednoliko, onda bi svaka točka neba trebala biti iste temperatura kao i svaka druga.
Ali materija nije distribuirana jednoliko u svim smjerovima (osim na nivou Svemira, a i to je upitno).
Postojanje crnog neba je ono kaj omogućuje život na Zemlji jer je planet u ravnoteži s obzirom na primljenu i predanu energiju, tj. razlika u entropijama primljene i predane energije je ono kaj život koristi.
Drugim riječima, disbalans između Sunce i crnog neba omogućuje kemijske reakcije i život. Entropija ...
|
Ok, laik sam, al ja fakat ne kužim što si ti tu htio reć. Što, kako i zašto? Jel ja ne kužim ovo što sam laik il je ovo objašnjenje potpuno besmisleno? Kakve sad veze ima disbalans sunca i crnog neba s životom? Isto nebo je na hrpi planeta na kojima nema života.