View Single Post
Staro 28.12.2013., 13:35   #469
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
@ Drug Brko

Koliko sam shvatio dakle radi se o tehnologiji protiv krađe, u principu pozivom njihovoj službi za korisnike oni mogu daljinski zaključat procesor.

Međutim načuo sam da najnoviji procesori tj. određeni mobilni haswelli a svi ubuduće broadwelli će imati i 3g mrežu na sebi tako da iako niste spojeni na internet oni mogu pristupiti kompu, međutim ono što me najviše zabrinjava je što navodno imaju ugrađeni VNC klijent u sebi, jedno s drugim me vodi do zaključka da kad povežemo mogučnost paljenja kompa , iz standby moda, imamo bežičnu mrežu i kad ne želimo biti online , ugrađeni vnc i također postoji velika šansa da ako je ugrađeno od strane intela a jest da mogu doći bez ikakvih problema i do kriptiranih file-ova preko kontrole procesora....
Ne sviđa mi se nimalo ovo sve skupa....

@Dottore E to stvarno ne bi znao, čini mi se da su se više okrenuli konzolama, mobilnim rješenjima , i tabletima, mobitelima inaće proizvođači hardvera a da klasično pc tržište zapostavljaju i pokušavaju nekako unificirati, tj. smanjiti broj mogučih kombinacija hardvera , vjerojatno zbog toga što je tako jeftinije kako za proizvesti kako za napraviti dobre drivere itd..... ali opet mi se to ne sviđa

@ 6finger Vidim da se dobar dio toga spominje ovdje pod tim što si poslao u linku jedino nisam skonto 3g još , svakako ovo je za mene zabrinjavajuće
pogotovo nakon dokumenta Calea 2 ....

I nešto mi još nije jasno kod te antitheft, vidio sam u njihovoj prezentaciji da brickaju procesor ali nisu spomenuli da kriptiraju npr. ništa na hard disku, prema tome što sprječava onoga ko bi otuđio laptop naprimjer da izvadi hard disk i dalje nastavi po svome ? Možda ipak kriptira ne znam ...
Michel je offline   Reply With Quote