View Single Post
Staro 27.12.2013., 20:35   #3301
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Kolega Win32 je odlično usporedio G2 sa Z, a ja vam mogu direktno usporediti G2 sa Z1.

Prešao sam sa G2 na Z1 (neka kompenzacija) i ostao sam malo razočaran. Možda su moja očekivanja bila prevelika, ali evo redom par stvari.

Nakon Notea2, S4 i G2, ekran na Z1 se čini za klasu lošijim, najviše zbog kuteva gledanja. Možda neće svima smetat, a neki koji dolaze sa Z će ostat i oduševljeni jer je bolji od Z svakako, ali evo, ja sam baš nekako ostao razočaran u tom području.
Softver, iako prvih tjedan dana dosta brz, pregledan i bez nekih prevelikih zamjerki, opet je siromašan. Tipkovnica (iako lako zamjenjiva aftermarket nekom) mi ima prevelik enter i premalu razmaknicu pa često lupim točku, a predviđanje riječi je dosta loše napravljeno.
U porukama nema opcije da sakrijem tekst poruke kada dođe, pa se gore izlistava sve što mi je osoba poslala. Pomalo iritantno..
Soft tipke se ne mogu zamjeniti ili im se promjeniti poredak, tako da ste osuđeni na "stock android look".
Prevelik je za veličinu svog ekrana, pogotovo kad se pređe sa S4 ili G2 koji stvarno dobro iskorištavaju svoju prednju površinu (G2 tata mata).
I ono najvažnije od svega, ostao sam razočaran perfomansama kamere u slabije osvjetljenim prostorima. Od artifakta do bljedunjavih slika, problema sa fokusom... Preko dana je fascinantno brza i daje prekrasne slike, pune boje i života, ali čim blic i manje svijetla - slike su blago razočaranje.

Povrh svih sitnih mana i nekako siromašnog softvera, dolazim do one bolje strane, a ta je da je ovo najljepši mobitel kojeg sam ikad imao. Stvarno tako elegentno izgleda, prekrasan je. Još je i vodootporan što je šlag na tortu. Perfomanse u bilo kojim igrama ne zaostaju za ničim na tržištu, dapače, sam su vrh što se može danas dobiti. U tjedan dana, izuzev u Chromu (koji je btw dosta loš u zadnje vrijeme), nisam osjetio nikakvih zastajkivanja ili poteškoća u radu.

Softverski problemi će se vjerujem ispraviti kroz koji idući update, kao i obrada slike na kameri. Nadam se da će se rješiti i neki problemi sa rootom (bar se problem s kamerom rješio), tako da konačno mogu šibnuti neke modove na njega.
Sve u svemu, hardverski iznimno moćan uređaj, visoke kvalitete izrade i "premium" osjećaja aluminija i stakla, sa top hardverom od kamere, ali za klasu lošijim ekranom od konkurencije, te lošim i siromašnim softverom.
mbusic je offline