nabavio sam filter (iz nekog raspadnutog uređaja kopajući po garaži, ali to je to). nakon nove ćemo stari i ja raskopat peć pa ga stavit. mogli bi i sad, jer već tjedan dana ne grijem jer je vani toplo za riknut, i peć je ugašena, ali nam se neda.
ali sada nevezano za peć, pazite ovo. imam set utičnica sa on/off daljincem (one utičnice kojima se upravlja preko rf daljinca, koristio sam to u starom stanu da popalim rasvjetu oko kuće kad ulazim u dvorište jer nije bilo senzora).
i sad sam dodao sam nešto hardvera doma, koji nema on off botun nego se napaja non stop i time mislio gasit palit napajanje po potrebi (za nešto šta palim 2 puta mjesečno na par sati nema potrebe da bude pod naponom stalno). utaknem utičnicu u ups - ništa. ne pali se ledica i ne reagira. prebacim utičnicu u normalan produžni koji ide iz zida (isti onaj U kojega je ukopčan ups) i radi. vratim natrag na ups - ne radi. weird. meni ništa više nije jasno. provjerio sam uzemljenje između izlaza iz ups-a i ulaza u ups i spojeni su (pišti mi unimer i pokazuje spoj). kad ups nije na bateriji samo bi trebao filtrirat napon, ne vidim razloga da mu nešto radi. lud sam više.
edit:
ispada da su 2 od 3 neispravne. jedna se ne pali, druga da, ali niti jedna od te 2 ne propuste napon van. tek treća radi kako spada i kad ju upalim propusti napon na izlaz. valjda je otišao relej, jer ta škljocne, ostale 2 ne, samo mijenjaju boju ledice.