Citiraj:
Autor pimp
kako ide postupak sa prebacivanjem s kaznene na prekršajnu, naime prošle godine na ljeto su me haltali i našli joint ispunjen mješavinom duhana i droge marihuane i tek mi sad prije tjedan dana stiglo obavijest na temelju kaznene prijave te i te su utvrdili da sam neovlašteno posjedovao drogu, točnije mješavinu duhana i usitnjenih cvjetnih vrhova ukupne mase 0,55grama i mase mješavine 0,36 grama koja u sebi sadrži više od 0,3% THC, to mi sve stiglo u omotnici na kojoj piše kazneni postupak i svugdje se spominje kazneni, jel se može sad što po tome pitanju da bude prekršajni?
|
Nažalost nikako.
Sud mora donesti presudu po zakonu važećem na dan počinjenja prekršaja.
Jedina nada ti je da padneš u ruke nekom normalnijem sucu koji će to odbaciti kao beznačajno djelo ...
Citiraj:
Autor 1v@n
Ma kakvo glumljenje moralne vertikale.
Traženje savjeta za izvući se od kazne od ovakvog i sličnih prekršaja bi trebalo biti kažnjivo na forumu.
Imaš odvjetnika za takva pitanja.
Kazne za parking i sl. gluposti koje ne ugrožavaju tuđe živote savjetujte koliko hoćete, ali traženju rješenja za ovakve stvari treba stati na kraj.
OK, na vašu savjest ide savjetovanje pijanca za volanom kako da se izvuče od zaslužene kazne, ali smatram da tako nečem nije mjesto u javnosti. PM ako tko želi.
|
Niko ne pomaže nikom da se izvuće iz kazne samo savjetujemo da dođe do suca koji će odrediti primjerenu kaznu obzirom na prekršaj.
Oblik i iznoz kazne ovise o sucu, ne o tebi ...