View Single Post
Staro 26.12.2013., 17:21   #4808
goranbo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
jedan moj kolega tak stalno radi... cak je meni tonu stvari narucivao. ja njemu na tekuci, on preko netbanknga prebaci na devizni u eure i naruci mi kaj treba. nikad nikakvih problema.
Meni je jednom jedna bankarica itz erste netbankinga zaduzena bas za taj internetksi dio sve objasnila. (sam kaj je to bil prije 2-3 goidne, da je manji vremenski razmak sjecao bi se vise detalja.)
Kao i to da je cak bolje imat kunski racun za to placanje, jer banka tako i tako preracunava prvo u kune pa u eure, i onda imas 3-4 konverzije umjesto 1-2, a na svakoj toj konverziji gubis. E sad, ja sam se raspitivao za plaćanje putem paypala, ali prilicno sam siguran da je isto i s karticama...
Ukratko: svi mi najcesce kupujemo u dolarima (seller ima cijenu u dolarima). I preko paypala. Za taj slucaj je najbolji kunski racun (ne cak ni devizni u USD, jer se bez obzira na to vrsi konverzija u iz USD u kune pa natrag dolare)), i obavezno u paypalu da se ukljuci opcija da se koristi valuta od selera (ono sto sam spomenuo, u "conversion options" u paypalu).
Tako da, koliko ja znam, nema nikakvog smisla prebacivati na devizni racun, pa onda plaćati, jer si samo povećavate broj konverzija.

PS: Inače ja plaćam preko Visa kunske. To mi ide prema Visinom tečaju a ne kao što bi pomislili prema tečaju erste banke - http://www.visaeurope.com/en/cardhol...nge_rates.aspx
A ako želim uračunati i paypal fee odnosno ne fee valjda nego konverziski postotak, onda iznos jos pomnozim sa 1,0129 - i tada znam manje vise tocan iznos u kunama koji c emi biti skinut kartice (al tecaj ide od dana kada transakcija bude obradjena, a e od dana kada platite)

PS: Nego, ima li netko prijedlog za taj neki dobar dialer za dual SIM, u prethodnom postu sam objasnio?

Zadnje izmijenjeno od: goranbo. 26.12.2013. u 17:28.
goranbo je offline