Politika Oppostyle-a je zadnjih mjeseci da u slučaju razbijenog mobitela mobitel ne popravljaju nego daju novi u zamjenu za 150 eura koliko bi koštao popravak. Koliko je to dobro ili ne neznam nadam se da neću bit u toj situaciji ali ima zadovoljnih ljudi tom ponudom jer mobitel bude kod njih u roku od 3 dana. Čak i dok su popravljali mobitele, slanje mobitela bi se odradilo preko njihovog UK skladišta tako da korisnik iz EU ne bi plaćao pdv. Skupoća popravka je više bila vezana za skup zamjenski dio (
screen) ali pretpostavljam da je tako kod svih OGS mobitela.
Kad bi se recimo npr. Xiaomi tj. skupi mobitel naručen iz Kine slao na popravak u Kinu onda bi vjerujem ukupan trošak popravka bio i veći jer bi postojala opet mogućnost naplaćivanja PDV-a.
Razbijaju se svi mobiteli prilikom pada, e sad kod kojega je proizvođača taj postotak veći ili manji to se sigurno ne može otkrit čitanjem foruma. Ili misliš da na Xiaomi, iPhone ili Samsung forumima nema razbijenih uređaja?
Istina je da je Oppo dosta čvrst, krut, moje je mišljenje da bi teže puknuo od većine ali kad pukne to će bit totalka jer nije elastičan.
Što se tiče F5 Easy Cover-a on nije loš, sastoji se od plastičnog kućišta (zaštite) za koji je zaljepljen preklopni dio. Taj cover ima opciju buđenja mobitela kad se otvori i zaključavanja kad se sklopi, jako praktična stvar. No sam zaštitni faktor od pada ne mislim da je prevelik, najviše bi zaštite vjerojatno pružio silikonski case.
Mana mu je što sakrije svu ljepotu uređaja a to je skoro pa svetogrđe...