Citiraj:
Autor Forace
p.s. Malo sam samo primio i prčko po D7000 ... ah koja razlika naspram ovih nižih tipa D5200 mislim ili tak nešto te canonove serije EOS 400, 450 ... na čemu sam do sad imao prilike radit baš.
Pretpostavljam da taj D7000 od Nikona nije u klasi sa ovim EOS 400, 5xx, 6xx nego da je u klasi sa Markxx ? Ili se varam? (nisam čitao reviewove sam pitam usput)
|
Teško ćeš mu objasniti nešto, kad bi najradije da postoji teleskop koji radi fotke, a da košta do 1000 kn
D7000 je u klasi sa 7D, ako se ne varam, ali može se nositi s 5D Mk II po onome što daje van. Jedini problem je što je jako precijenjen i manje pouzdan u usporedbi s Sonyem A580, čiji senzor i koristi. Radio sam s tin Sonyem 2 godine i jednostavno nema aparata koji može takav visoki ISO postići, a da fotke budu iskoristive. Isto je i s D7000, ali koliko sam se s njim igrao, ima nekakvo svoje blesavo procesiranje RAW-a u aparatu i daje malo drugačije rezultate od Sonya, barem meni.
Ima jako zbunjujuće menije i tonu nepotrebnih stvari u njima u usporedbi sa Sonyem.
Da mogu, iskombinirao bih A77 i A580 i dobio savršen aparat. Nikon je preskup za ono što nudi.