Si siher? Pitanje šta su mu "neke stvari", po ovome kak koristi 0.facebook te neke stvari bi mogao bit i punokrvni face te nekakvo dopisivanje jer voli "kuckati po qwerty tipkovnici". Znaci lako možemo zakljucit i da mu e treba punokrvni smartphone. Kad smo kod toga rijetko tko koristi baš smartphone u potpunosti (za browsanje, forumašenje i facebook te IM nije smartphone al baš ga većina koristi upravo za to

, i to kažem iz razloga što sam sve to radio na staroj nokiji sa java aplikacijama za istu namjenu tako da ...).
A glede podatkovne tarife: itko malo discipliniraniji može preživjet bez iste na smartphonu. Samo je stvar komocije hoćeš li lovit besplatni wireless, živjet na određenim lokacijama gdje imaš taj wireless ili ćeš (ko ja sad) iz auta dok cekas forumašit i surfat webom

.
Sve ovisi o potrebama / navikama korisnika. Tvrdit da smartphonu treba nužno podatkovna tarifa zato što smartphone eto sam po sebi valjda to podrazumijeva je u najmanju ruku pogrešno (osim ak ne radiš u nekom od mobilnih operatera kojima je ta logika posve normalna).
Također ću napomenut da ažuriranje androida (aplikacija) može biti podešeno da se odvija samo na wifi.ju.
I za kraj: čovjeku je očito samo trebalo pojasnit podatkovni promet i tko to od aplikacija koristi jer mu nije bilo jasno. Sad će vjerojatno whatsap koristit od kuće sa wirelessa i opet dobro. Ili kad se zakači na neki otvoreni wifi ....
I opet - samo treba imat vani ugašen data promet i ne treba mu podatkovni paket ako neće koristit whatsapp ili neku drugu aplikaciju koja troši promet.