View Single Post
Staro 22.07.2005., 11:56   #47
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by VedranP
ja ne vidim prednost, ti vidiš. okay, već sam rekao, stvar osobnog izbora.

1024? valjda 1280. da, meni je osobno premala za 19'' lcd pogotovo u usporedbi sa 17''. a 1600 bi bila prevelika za 19'', kao što kažeš. nigdje nisam napisao da bi trebala biti 1600. zato je moj izbor 17''.

kao što sam već napisao, xa7-17i 8ms. iiyama sam vidio više modela, i to ima već duže vremena.
pa prednost nije nužno samo u većem ekranu što uvijek donosi ugodniji rad već u činjenici što su današanji 19 inčni modeli puno kvalitetniji 17 inčnih
trenutno se stvari kreću smjeru da 19 inčni monitori kroz otprilike godine dana u poptunosti istisnu 17 inčne koji će vjerojatno nestat kao što su nestali 15 inčni
trenutno najkvalitetniji lcd monitori koje možeš kupiti su 19 inčni
u njih se uzgrađuju namoderniji i najbolji paneli a cijene im padaju iz dana u dan
zbog toga je danas mnogo isplativije kupiti 19 inčni lcd jer dobiješ mnogo bolji monitor a razlike u cijeni itmeđu 17 i 19 inčnih modela u globalu više nije toliko velika
kaj se tiče rezolucije ona je po meni ok ali je nametnuta s više strana
djelom zbog očite želje proizvođača panela za zaradom, dijelom zbog činjenice da su više rezolucije bile rezervirane za profesionalne monitore
osim toga manja rezolucija ti omogućuje da se igraš u nativnoj rezoluciji na 19 inčnom monitoru za što se danas sposobne čak i mid kartice
kaj se tiče xeroxa i yame
yama ima mnogo lošiju kvalitetu slike a posebno vidljivi kut posebno oni raniji 10 ms model sa CMO panelom
pinsla je offline   Reply With Quote