View Single Post
Staro 23.12.2013., 22:53   #213
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
S obzirom da sam nabavio SSD disk i htio bih iskoristiti puni potencijal, a moja matična ima klasični sata priključak, zanima me da li bih osjetio razliku sa nekim PCI Sata3 kontrolerom? S matičnom sam zaodvoljan i ne bih nužno mijenjao samo radi boljeg/novijeg kontrolera Gledao sam ovako nešto što mi se ne čini loše jer ima i USB 3.0 port

http://www.links.hr/?naziv=kontroler...kl=053.200.155

Dakle, ako netko ima iskustva i evetualno preporuke za neki PCI Sata3 kontroler, nek slobodno napiše malo više o tome

Vjerujem da je riječ o ovom kontroleru za kojeg piše u specifikacijama da nije OS bootabilan.

Druga stvar je činjenica da je taj kontroler osjetno sporiji od onboard kontrolera, tako da je vrlo izvjesno da bi čak dobio i lošije rezultate nego što ih sada imaš.

Pošteni kontroleri za SATA III SSD diskove koštaju popriličnu sumu, jer su posebno dizajnirani da iskoriste puni potencijal diskova. Govorimo o ciframa od 200-300€ naviše.

Treća stvar je što ni USB 3.0 kontroler na toj kartici ne ulijeva previše povjerenja po pitanju brzine (Etron?).

Ukoliko se baš mora ići na SATA III i USB 3.0, u takvim situacijama je najisplativija opcija ići na novu matičnu.
dh41400 je offline   Reply With Quote