Otvorio sam ovu temu pošto ni sam neznam jel ću kupit laptop za 5000 ili 10000kn, a i vjerojatno ću s vremenom imati dodatna pitanja. Dakle računalo koristim 15 godina i oduvijek je to stolno, a sad namjeravam kupit laptop. Volio bi da ima kvalitetnu sliku pa pretpostavljam da onda TN matrica otpada (trenutno doma koristim Lenovo L220x monitor već 4-5god sa PVA matricom i skroz sam zadovoljan). Koliko sam skužio postoje laptopi sa IPS matricom... jeli primjetno bolja kvaliteta slike na njima spram onih sa TN? Veličina ekrana 17.3 ili više sa 1920x1080. Procesor nebitno jel i3, i5, i7.. glavno da vrti sve HD filmove, da normalno vrti jednu bazu podataka i upaljenih nekoliko aplikacija. Preferiram rađe procesor koji će manje struje trošiti jer će onda biti i tiši i baterija će dulje trajat. Sve što vrijedi za procesor, vrijedi i za grafičku... igre ne igram.
HDD mislim zamijenit sa SSDom tako da je ta stavka nebitna. Kilaža mi je vjerojatno nebitna, ali želim kvalitetnu izradu. Što se dizajna tiče, sviđa mi se dizajn Toshiba Qusmio, Dell 5721, stari Dell XPS, Asus onaj gamerski itd..
Eh da i bitna stavka mi je da je enter onako više kao kvadrat nego pravokutnik

.
Što se tiče firmi, u mojoj glavi su one ovako nekako posložene: Dell > Lenovo/Toshiba > Sony > Asus > Samsung > HP > Fujitsu > Acer
Ako nekome pada neki model na pamet ili ima bilo kakav savijet, link ili nešto nek stavi. Ako mislite da mi je allinone računalo bolja opcija, napišite.. Hvala.