View Single Post
Staro 22.12.2013., 13:30   #2436
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Nabavio Lenovo Thinkpad E440 i poslije nekoliko dana mogu reci prilicno solidna masina. Usarafio sam i odmah Samsung 840 EVO SSD od 120 GB jer bi mi bila tlaka slagat naknadno sve isponova. Grunuo Win 8.1 na njega, slozio GPT particije i namjestio UEFI boot. Masina se dize za 13 sec. od pristiska tipke do otiska prsta i starta . Imao sam problema sa jednim Intel driverom za 8.1 ali sam ga nasao u sekciji za jedan drugi model (x201).

Sad ono glavno, kuciste je cvrsto, nije Thinkpad cvrsto ali se nigdje ne uvija na pritisak, osim na sredini poklopca i to kad se bas malo jace pristisne, a i onda bude neznatno. Plastika na poklopcu ima kao neki powder coating koji nije prejako izrazen. Odozdola se svemu pristupa jako lako, tri sarafa, skine se pokrov i hladnjak, RAM-i, memorija, wifi kartica, sve je nadohvat ruke.

Razocaranje je baterija. Nije 62wh nego manje, oko 47 ili 48, uglavnom dodje do 15% za otprilike 4h uredskog rada i surfanja.

Performanse su meni preporod, djelom zbog SSD-a djelom zato sto je procesor stvarno solidan (ocjena 6.7 na Win Assesmentu). Grafika je slaba, al gura dva monitora na nativnoj rezi bez problema (1920x). Laptop je tijekom rada mlak, ventilator se ili ne vrti ili se vrti slabo, uglavnom je necujan.

Od điđa, tu je citac otiska prsta i trackpoint i sucelje za novi Lenovo dock.

Trackpad je OK, osjetljiv i precizan ali posto je ujedno cijeli i tipka, taj dio malo steka. Mozda trazi naviku al cesto mi prst sklizne i promasim ono sto sam mislio odabrat u Win. Podrzava geste (ono Mekbukovski, dva prsta za skrol).

Tipkovnica je vrhunska, stvarno uzitak radit na njoj. Jako precizna, super pogođen hod.

To je uglavnom to. Ako ima netko kakvo pitanje, samo neka puca.
Super, hvala na dojmovima.
SSD si ubacio umjesto optike ili HDD?
Šteta jedino za bateriju, ali i ovako je za te novce sasvim ok, a uz sve ostalo odličan (kome ne treba odvojena grafika).

Valjda će i meni uskoro vrijeme za promjenu potpisa.

What man is a man that doesn't make the world better
daxxx88 je offline   Reply With Quote