Recimo da su u Optimi prije 6 mjeseci vrijedili popusti i cijene kao sto su sada.
Recimo da sam prije 6 mjeseci uzeo O2surf+ paket, uz ugovor na 2 godine i da sam odabrao da cu iducih 24 mjeseca imati nizu mjesecnu naknadu.
http://www.optima.hr/hr/privatni-kor...i/o2surf-plus/
Ako zelim prekinuti ugovor imam dvije mogucnosti
1. Placanje svih preostalih mjesecnih naknada, u ovom slucaju to je jos 18 mjeseci po 185 kn pa to ispadne 3330 kn.
2. Mogu platiti naknadu u visini popusta koje sam dobio potpisom ugovora na 24 mjeseca.
Buduci da sam odabrao ugovor na 24 mjeseca, prikljucak sam platio 1,03 kn i time ustedio jer nisam platio 562,50 kn koliko kosta ugovor na neodredjeno, plus sto sam mjesecno ostvario popust od 7,08 kn jer sam odabrao da cu 24 mjeseca dobiti nizi racun.
Pa racunica ispadne da moram platiti 562,50 kn plus 24 mjeseca puta 7,08 kn sto ispadne 169,92 kn. Sve skupa, za raskid ugovora bi trebao platiti 732,42 kn.
Nisam siguran sto se dogadja sa routerom, jer se on zapravo unajmljuje za 11,25 kn mjesecno i tu se ne ostvaruje nikakav popust, pa ne bi trebao niti ulaziti u penale. Ako ipak nekom forom treba platiti i router, onda je to dodatnih 562,50 kn troska, pa ukupno za raskid ispadne 1294,92 kn.
Operater mora odabrati onu opciju koja je povoljnija za korisnika, a u ovom slucaju je to ova druga.
Ako sam ovo gore pogresno izracunao, neka me netko ispravi.