Hvala.
SpeedTouch 780wl
Nisam mogao nikako uci u administrator accaunt tako da sam nasao program i FW 6.2 za "nadogradnju".
Modem je prije nego se uđe u program potrebno resetirati (drzati reset i upaliti. Drzati reset dok prva lampica ne postane narancasta).
LINK:
http://speedy.sh/95Sb7/ST780-firmware-6.2.rar
Speedtouch ima u postavkama WDS kod kojeg je potrebno da su svi parametri wireless mreze jednaki i da je koristena WEP enkripcija (stavio 128 bit).
Nadalje kako je kolega napisao potrebno je u postavkama HOME NETWORK -> INTERFACE -> LOCAL NETWORK -> CONFIGURE postaviti ip modema2 ("repeater") na drugi ip (192.168.1.253 npr) te DHCP DISABLE da se ne kolju.
Sada kada sam to napravio stvar funkcionira i signal mi je full, ali brzina ide oko 3 mbits a na modemu1 mi je do 12 mbit. Znam da tu utječu kanali na to i činjenica da su postavljeni fiksno, ali mislim da bi problem mogao biti i u FW (stavljen je 6.2 a na modemu1 je 7.3 tako nešto). Jesam li u pravu?
Kada mi je modem2 bio skroz uz modem1 tada mi je brzina bila i 11 Mbits ako se ne varam... Sada ga stavim na mjesto na kojem moze hvatati full signal sa modema1 i on odasilje slabo