View Single Post
Staro 17.12.2013., 23:07   #6382
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Pa na plazmi bas i nije. Treperenje mislim. Moja Panny plazma i na 100Hz treperi vise od prosjecnog 100Hz CRTa. Vrlo primjetno na svjetlim scenama, pogotovo perifernim vidom. Nedavno prijedjoh na LED LCD i on je jedini koji ne titra na oko. Pravi preporod po tom pitanju.

Isto tako dotakao bih se malo percipiranog kontrasta. Koliko god je tocno da LCD tu gubi u mraku, tijekom dana tuce i plazmu i CRT. Pogotovo plazme sa losijim filterima, znaci vecinu. Pri normalnom danjem osvjetljenju u prostoriji crna izgleda super duboko crna. Kvaka je jedino sto je za dobar kontrast potreban VA panel sa visokim nativnim kontrastom a tu dolazimo do vidljivih kuteva koji su znatno losiji od plazme i CRTa i zapravo neprihvaljivi za siri dnevni boravak i sl. Za gledanje HD filmova blizu sredine ekrana, ja sam prezadovoljan VA LCDom i ne bih se vracao na plazmu.
Zbog toga ja nebi išao na slabiji model plasme nego je ovaj budući taj poboljšani ar filtar puno znači za plasmu. Crt telke različito podnose sate rada. Nekima nakon 10000 radnih sati upravo svjetlina slike najviše opadne.
Iz iskustva bi rekao da crt ako se vozi na maksimalnom kontrastu (nepotrebno) brzo gubi svjetlinu. Ukoliko se pak kontrast drži na 70-80% crt može raditi i 15-20godina bez velike degradacije kvalitete slike (za ovo nemam potvrdu nekog inžinjera,već taj zaključak temeljim isključivo na iskustvu). Konkretno ovaj crt primjerak nema puno sati rada pa je slika blizu onoj kakva je bila kada je tv bio potpuno nov. U svjetlini slike ne zaostaje za lcd-om,a ponekad ga čak i nadmašuje u tom segmentu (naprimjer kada nečije lice izroni iz sjene više svijetli na crt-u nego na lcd-u-moguć uzrok,uključeno lokalno zatamnjenje na lcd-u)Svjetlina crt-a je naravno bolja nego na plasmi,zato niti taj ar filter na crt-u nije toliki problem.
Istina plasma također treperi na svjetlijim scenama, slično kao 100hz crt. Međutim ovaj philips na 720p treperi kao neki 50hz crt,a to se dosta više primjeti.

Nekako se baš guštam zaigrati poneku igru na ps3 konzoli i na crt-u. Tu je svjetlina koja se nemože vidjeti na plasmi, također i prikaz crne i vidljivi kut kakav se nemože doživjeti na lcd-u

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 21.12.2013. u 21:08.
darkijas je offline   Reply With Quote