View Single Post
Staro 16.12.2013., 14:40   #152
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imam ovaj sauger
http://www.karcher.com/int/Products/...s/16296000.htm

Koji je plaćen tričavih 550 kn i jedino sto mogu reci da je to najbolji ususavač za te pare ikad.

Prednosti:

1.Uzasno jednostavan
Znači nema nikakvih nepotrebno zajebanih sklopova, detalja koji su napravljeni da se strgaju i da onda morate kupit novi sauger.

2. Vuče ko blesav
Uredno dizem tepih sa parketa, nisam jos naisao na nesto sto nije mogao progutat. Obožava prasinu nastalu građevinskim radovima, a s tom istom prašinom kućni fancy usisavači se zagute.

3. Jako kvalitetatn
Svi plastični djelovi (i opcenito svi djelovi na njemu) su napravljeni da traju i vjerujte mi traju. Imam jedan sličan, star je 13 godina, prezivio je svasta, jos uvijek radi kao i ovaj novi.

4. Rezervni dijelovi
Svaki dio na usisavaču ima svoj part number i svaki dio se moze nabaviti novi. Znači SVAKI i najmanji dio je zamjenjiv. S tim da ima siroku paletu dodatnih stvari koje se mogu dokupit (razne duzine crijeva, dodatci i setovi za auto, kuhinju i sl.)

5. Puhanje
Sauger ima otraga jednu rupu di ustekas cijev i kroz nju puse zrak koji je usaugan kroz prednju rupu. Poprilično korisna stvar, ja ju osobno prvi put vidim na "komercijalnom" saugeru.

Da nebi ispalo da ga dizem u nebesa, ajmo malo o (potencijalnim) manama.

1. Papirnate vrećice
Nisam bas obozavatelj tog sistema, tim vise jer original vrećice kostaju 90 kn/5 kom, ali da se vrećica napuni, treba 3-4 mjeseca, s tim da se onda moze fino otvorit, ispaznit i ponovo zatvorit. Suma sumarum, pakiranje 5kom/90kn, traje 2-3 godine. Zamjenske nisam istrazivao, moguce da i to ima, onda je vjerojatno jos sve pun jeftinije.

2. Miris
Sauger ima filter "gljivu" jako sličnu filterima za auto i filter jako dobro obavlja svoju zadaću. Problem nastaje ako usisate kojekakve vlazne stvari ili vlagu općenito, i nakon toga sauger stoji 1-2-3 tjedna. Kad ga upalite prvi put, malo ce zasmrdit iz njega. Nista strasno, ako ga kao ja koristite 2-3 puta tjedno mozetet usisavat bilo sta, jednostavno nema vremena da se unutra stvori neki smard. Isto tako kupio sam u dm-u neke patrone sa mirisom limuna sto idu u sauger, dobra stvar, 12kn/6kom.

3.Buka
Jbga, to je industrijski sauger, prilagodjen za po doma, pa je tako i buka izražena, tak da mi se cucak skriva po kući kad saugam, sto je u biti i dobra stvar.
Nije tih kao neki electrolux modeli koje am imao priliku isprobat, ali meni to ionako nije vazno, tako da ne to ne gledam kao neku manu.

I onda nakon 4 dana rada po stanu i posauganih 5-6-7-8 kg prasine, odem u harvey norman i tamo vidim neke žnj Samsung saugere po 1200 kn i na njima odmah vidim 5 stvari koje ne valjaju ili koje ce s strgat odmah po zavrsetku garantnog roka, samo se nasmijem i sažalim nad jednim ljudima koji ce kupit tog Samsunga
(Samsung je samo kao primjer, ima tu jos brandova sa tom razinom nekvalitete za tu cijenu)

srale7 je offline   Reply With Quote