usavršio sam kineski lonac... nešto ko bosanski lonac, samo je kineski
daklem prvo narezat meso na sitnije kockice, ja sam sada imao pileća prsa, pureće krmiće i svinjske krmiće (fino prošarane), nakon toga u posudu sa uljem, soja sosom, wok kotany začinom i jednim limunom. to onda ostavit sa strane sat-dva dok se sve ostalo reže.
od ostalog sam imao cijeli manji poriluk na trakice, 2-3 mlada luka isto tako kompletne na kolutiće/trakice i onda to na ulje (nemam neko azijsko jer su sukupi u tri vražja qraca), mrvicu soli i malo više sojinog sosa te ribanog svježeg đumbira (ne previše!)... kad to nit ne povene nego se samo ugrije onda sam bacio 4 vrste gljiva (šitake, šampinjoni, smeđi šampinjoni i bukovače) pa kada se to samo ugrije i sve skupa prožme nutra ide meso s pacom (nemojte ništa više soliti to je već super slano).
kada meso zgubi crvenu boju, podlijem sa malo vode i tak poklopljeno pustim da zakuha sve skupa, nakon toga odklop, miješanje i dodavanje vode da sve prekrije i nutra idemo sa
šenonom na komade veličine mesa (koliko se može) i onda sa isto takvim komadima nekakih mahuna, opet sve podlit sa vodom da se pokrije i to je zadnja voda koja ide nutra.
sad ide balansiranje okusa kojeg radim sa đumbirom, soja sosom i samo maaaaaalo (ravna čajna žlica) chinese 5spices (hvala laci još jednom!) jer je iznimno aromatično, ali bez toga ovo jelo gubi smisao.
dok to sve se ukuhava sa strane stavim u cjediljku buksu ukiseljenog bambusa i raznog azijskog povrća (chop suey, spar) u kojem ima stvarno svega i svačega ili može klice soje ili graha + bambus i sl... uglavnom ocijedim dvije pikse kiselog razno-azijskog povrća i probam sve pa posolim po potrebi da puste još vode dolje u "kiselini" di su bili (makar to nije skoro uopće kiselo).
daljnje zalijevanje je upravo sa tom vodom u kojoj je bilo povrće, sve nutra i pustiti da lagano zakrčka.
to povrće dodam jedno par minuta prije nego što dodam noodlse (4-5) i onda noodlsi nutra na još jedno 2-3 minute, zgasim plin, šaka staklenih rezanaca, na jaaaaako sitno narezana dva mlada luka i poklopim do serviranja.
poslužiti sa jedno 200ak kn manje na tekućem i puno ljubavi
inače ovo je slika u fazi nastajanja, na kraju je to onako baš klasično kineski smeđkasta voda koja u biti nije gusta, ali je nema previše i to je sve bogato ono sa svime i toliko fino da ti pamet stane... može amdejac potvrditi, ali ovo je jedno 3 puta bolja verzija iskreno. napravio sam u loncu od jedno 8l, jeli smo sinoć punac, punica i ja i danas opet kao predjelo za ručak i ostalo je brat-brato ispod pola lonca.