V967s
Mobitel u review-u uspoređujem sa note 2 i xperia-om x8 jer s njima imam svakodnevni kontakt.
ZTE V967S kupljen sa banggood stranice. U istoj narudžbi kupljen
mobitel,
silikonska maska i
screen protektori. Mobitel je naručen 3.11.2013. nakon upita s chata dali ga imaju na skladištu. Odgovor je bio da ga imaju, ali su muljali i mobitel je poslan tek 9.11.2013. Prvi dio trackinga možete vidjeti
OVDJE, a drugi dio trackinga
OVDJE. Iako je na paketu bilo navedeno da košta 20$ i da je unutra mp3 player te je adresa pošiljatelja bila Njemačka, carina me nije zaobišla. Slavko 1, ja 0 iliti -229kn. Kutija od mobitela bila je u paketu od stiropora (puno većem od kutije mobitela) zamotanom u ljepljivu traku. Poslati paket da kutija od mobitela klepeće unutar kutije pakiranja nije dobro rješenje, ali je došao neoštećen i sve radi.
Maskicu i screen protektore su poslali 4.11.2013. u drugom paketu i zanimljivo je da je on stigao dva dana poslije mobitela, a poslan je 5 dana prije. To pakiranje je kuverta obložena pucketajućom folijom. Sve je došlo OK i ništa nije oštećeno.
Na banggood nemam prigovora, ali brate mili mislim da je shiping vrijeme predugo. Sljedeću narudžbu ću naručiti sa drugog shopa tek toliko da vidim razliku (minideal vjerovatno).
Maskica za mobitel je iznenađujuće kvalitetna, tanka i čvrsta. Završni touch je loš pa okolo ima crtu gdje su se spajali kalupi, ali 2 min sa žiletom ili skalpelom to na brzinu srede. Da bi sjela na mobitel kako treba potrebno je malo truda. Treba započeti s donjom stranom, pritisnuti stranice te završiti sa gornjim dijelom. Tako stavljena kao da je dio mobitela. Za 15 kn koliko košta se definitivno isplati.
OCJENA: 4/5
Screen protektori koje sam kupio čine se poprilično kvalitetni. Nisu oni obični jeftini te nisu ni kao najkvalitetniji, ali imaju naljepnice s obe strane (odlika boljih protektora), jako su tanki i na njima otisci prstiju ostaju manje nego na golom displayu. Kad se stavi kako treba
LINK uopće se ne vidi da je stavljen na mobitel. Za sad mogu reći da dobro drži za površinu te da ga još nisam uspio izgrebati. Moja preporuka vam je da uz bilo koji mob kupite dodatni screen protektor, ako ne i 2 pa da budete sigurni da nećete izgrebati display. Ne govorim ovo zbog toga da čuvate mobitel, već zbog toga što se meni u prošlosti znalo događati da izgrebem display prvi tjedan i onda godinu dana nemogu pročitati slova na mobu već moram zumirati.
OCJENA: 5/5
Mobitel dolazi u kutiji zajedno sa punjačem, USB kablom i switchem za EU konektore za struju. Unutra nema slušalica, nema screen protektora i nema ostalih gluposti koje ostavljaju dojam televizijske prodaje
kupite X proizvod za samo 100kn i uz njega dobijete.........

.
Kvaliteta izrade mobitela je WOW. Nakon čitanja 100 stranica foruma o kinezima i njihovim brendovima odlučio sam se za ZTE i nisam ostao razočaran. Iako materijali za izradu telefona nisu kvalitetni kao kod note 2, plastika koja je korištena za izradu je jako dobre kvalitete. Usudio bi se reći da je kvaliteta izrade bolja od od xperia-inih i samsung-ovih mid range modela.
Display mobitela je također veliko iznenađenje. 5 inch-a display sa 960 x 540 piksela (QHD) rezolucijom u meni je budio sumnju, ali sve sumnje su otklonjene kad sam ga upalio. Slika je jako detaljna, boje i kontrast su OK, ali bolje su na Max flavour romu. Touch je jako precizan i hvata sve poteze bez ikakvih problema.
Performanse mobitela su WOW. Dok kod nas za 900kn nemožete kupiti apsolutno ništa, ovaj mobitel rastura. Pri normalnom korištenju aplikacija stoji bok uz bok sa note 2. Photoshop, aplikacije, surfanje, video i ostalo sve gura kao note 2. Igre nisam probavao (one zahtjevnije), ali mogu reći da subway surfers također radi isto kao na note 2

.
Softwer, mobitel dolazi sa JB 4.2.1 i google play-om te hrvatskim jezikom (ja sam naručio multilanguage verziju). Nije bilo nikakvih kineskih aplikacija ni gluposti, ali zbog prijašnjih iskustava odmah sam flashao
Max flavour koji takožer ima hrvatski jezik. Sam sustav je jako fluidan i nema nikakvog laga ni sličnih stvari.
WIFI, domet hvatanja signala je jako dobar, nema pucanja veze. Također sam jako zadovoljan. Bluetooth također radi onako kako bi trebao.
USB OTG je funkcija koju mobiteli ove cjenovne klase nemaju. Koristeći jedan ovakav
switch, na mobitel možete prikopčati printer, miš, tipkovnicu i druge periferne uređaje. Kod v967s USB OTG radi savršeno i nema nikakvih problema, printer isproban, miš i tipkovnica isprobani.
2100/900mhz signal radi besprijekorno. 3G dostupan uvijek, nema pucanja veze i sličnih stvari koje se mogu doživjeti na kineskim mobitelima koji podržavaju samo 2100 3G signal.
Zvuk mobitela je također odličan, kako na zvučniku za uho tako i na zadnjem zvučniku. Zvuk na sony-evim slušalicama je jako čist, bass dobar. Mikrofon mobitela odličan, sugovornici me čuju jasno i glasno.
GPS je ok onako tvornički. Iako ekipa priča da je na kinezima GPS sranje, kod v967s je on OK. U dobrim uvjetima (na otvorenom) lock za 15+- sekundi, ali kod otežanih uvjeta (u zatvorenom) nema lock-a. Kako sam u iskustvu sa X8 vidio da software može poboljšati GPS (na stock romu uopće nije radio, sa GPS fixom lockao za 5 sec u zatvorenom prostoru), krenuo sam istraživati i našao rješenje
LINK. Nakon tog fix-a brže lock-a, te također locka u zatvorenim prostorima.
MUST HAVE FIX
Kamera je deklarirana na 5MP i daje slike pristojne kvalitete. Iako mnogi to navode kao minus ja neću, jer da treba očekivati foto-mobitel od kineza sa 5 MP nije realno. Video nisam snimao pa ga tako nemogu ni komentirati

. Par slika slikanih sa V967S:
LINK, slaba osvjetljenost + bljeskalica
LINK.
Baterija je najbolji dio ovog mobitela. Puna dva dana aktivnog korištenja, pozivi, surfanje, 3G signal stalno ON. Za smartfon od 900 kn definitivno najjači dio mobitela.
PREDNOSTI:
- Baterija
- Display
- Dobar GPS
- Kvaliteta izrade
- Brand?
- Dobar zvuk
- 900mhz 3G podrška
- USB OTG
- Kvaliteta izrade
- Velik izbor romova
MANE: