View Single Post
Staro 12.12.2013., 19:24   #6462
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
kao prvo
moj post je napisan u temi "Nokia Normandy powered by Android" koju je mod naknadno spojio u ovu temu i sukladno tome je moj post ispao trollerski kao što se vidi, a čak nisam imal namjeru trollati.
Ti, troll level 100, pa da nisi imao namjeru trollat, dobarrr

Citiraj:
druga stvar:
dovoljno iskustva mi je bilo na HOX, HTC one V, Samsung galaxy mini i na Android mini PC
svi uređaji odreda su smeće sa bilo kakvim romom kojeg staviš.
Eto, kako sam i ranije rekao, premalo si toga koristio da bi tako rezolutno zaključio da je sve smeće. Pogotovo uzevši u obzir low end modele mini i oneV, koji su katastrofa sami po sebi, a i hox sa tegrom se nije proslavio...

Citiraj:
Moje pare nisu tu zato da ja kupujem/prodajem jebene mobitele i otkrivam koji ima dobar stock a koji nema. Hoću jebeno potpuno funkcionalni mobitel bez bloatware-a čim ga upalim. Hoću bez lagiranja, bez rušenja, da pozivi normalno funkcioniraju i da se ne grije ko mutav dok razgovaram. To sve sam dobio sa Lumiom 820.
Diskutabilno je što smatraš bloatwareom,hbg.
Bez lagga ima popriličan broj androida na stocku, bez rušenja - osim nekoliko custom romova, loših i neprovjerenih, nema ni toga na velikoj većini uređaja koje sam imao (pričam o androidima ofc, a tu smo na priličnom broju mobitela unazad 4g).
Pozivi funkcioniraju na svima, ne znam što te mučilo, to je osnovni princip mobitela.
Grijanje u razgovoru - niti sa jednim - grijanje dok se gejma ili bencha nešto - svi quad core-ovi unazad godinu i kusur.
Potpuno funkcionalni mob je sve i jedan, ovisi samo kolika imaš očekivanja od čega, zato si se ti našao u l820, a ja nisam mogao probavit (između dosta tog još)fact da nemam hbni file explorer na wp8 mobu i zato ga se riješih i ne uzimam taj os pod ozbiljno do daljnjeg, dok ne popeglaju masu stvari još. No neću o tome, nije tema, tema su android mobiteli.

Citiraj:
Dakle, da rezimiramo...
1. Moj post se odnosil na likove koji jedva čekaju da nokia izda android telefon, a to nokiji realno netreba.
2. Pričaj ti što god želiš, ali za mene se android pokazao kao smeće. Nikakvi sintetički testovi, nikakvi n-core i nikakve rezolucije ekrana niti veličine ekrana ne me mogu uvjeriti u suprotno.
1. Da'l to treba nokii ili ne, javna je tajna da se nokia već godinama bakće sa testiranjima androida na svojim uređajima. I normalno da bi takav uređaj bio dočekan širokih ruku, obzirom na tradiciju i kvalitetu nokiinih uređaja.
2. As i said before - premali ti je uzorak, a i low end uređaji nisu neko cvijeće za usporedbu, obzirom na kompleksnost os-a i različitost platformi i milijun varijacija s hardverske strane. O sintetici i ostalim glupostima nije nitko ni pričao, pogotovo jer tu dolazi onaj dio priče - ovisi što tko očekuje od uređaja i kupuje li low end ili nešto bolje, a i benchevi su totalno zanemariva stvar, bitno je ponašanje uređaja u svakodnevnom radu i aplikacijama.