View Single Post
Staro 12.12.2013., 11:50   #4448
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
pregorio ti je nekakav sklop na matičnoj ploči. identičan problem sam imao i s jiayu g3. pa sam ga prodao tu na forumu, a čovjek koji ga je kupio od mene veli da najvjerojatnije ga neće moći popraviti jer nemre odgonetnut koje karakterisitke taj sklop ima jer su sve na kineskom....

jedino da još proba direktno napuniti bateriju, znači sa usb kablom spojit plus i minus na baterijiu i tako ostaviti 2h npr... te nakon toga probati upaliti mob, ako nema znakova života onda je to što sam gore naveo,
Spojio sam multimetar na kontakte baterije kad se puni - daje 0,94V. Ako uzmemo u obzir da punjač daje 5V, a baterija ima 3.7V, očito je da je to nedovoljno da je napuni. Mjerio sam i napon baterija. Jedna je nešto preko 3V pa mob opet ne trza.
E sad, tu ima problem. Otvorio sam ga da vidim u čemu je problem jer mi se činilo da je usb port malo labav. Uz 5 vidiljivih, ima i jedan nevidljivi šaraf koji se nalazi u doljnjem desnom kutu, a pokriven je komadićem plastike. Tu plastiku sam morao maknuti da bi došao do njega. Naravno da se to vidi. Imali bi puno pravo odbiti mi reklamaciju, zar ne?