View Single Post
Staro 11.12.2013., 21:47   #29
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Evo mene ko padobranac da iskoristim temu. Imam laptop iz potpisa i dosad s njim stvarno nikakvih problema. Baterija je originalno trajala po 6 h sto je bilo stvarno super. S vremenom je kapacitet opadao i sve krace i krace sam mogao raditi na laptopu samo na bateriji.

Do prije par dana je baterija uredno drzala preko 2 h (imala je sigurno preko 1/3 kapaciteta). Jucer mi se javila poruka Consider replacing your battery. Racunam ja, ok, pao je kapacitet dosta ali me boli briga sta win 7 kaze, meni je bitno da ona dura koliko dura i ne mjenjam je dok se ne istrosi totalno. Ali mos mislit, danas slucajno istekam laptop i on se instant ugasi. Mislio sam da je neka greska, ali ne, sto god napravio laptop se izgasi u istom trenutku kad ga iskopcam sa napajanja.

Je li se netko vec sreo s ovime?
Radi li se o tom predprogramiranom broju praznjenja/punjenja koje je baterija obavila i sad vise nece ni jednom, bez obzira sto ima kapaciteta za 2 h rada?
Ima li sanse da nekako pokusam to software-ski rjesiti? Update BIOS-a?

Dodatni problem je sto je laptop jos pod garancijom (3 god), a baterija se ne moze vaditi bez da se skinu određeni vijci s kucista, nije ona klasicna da se samo pomakne "kvacica" i da se baterija izvadi. Nisam je dosad vadio nikad jer je laptop jos pod garancijom.

Svaka pomoc je dobrodosla.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote