Vivax TPC-71253G mini review
Uvod
Tablet je kupljen preko t-kome online. Dostavu vrši CityEx. U paketu se nalazi punjač, usb kabel i Simpa SIM kartica sa 2Gb prometa. Volio bih kada bi netko provjerio radi li druge kartice na njemu ili je lockan na t-komu. Garancija 2g.
EDIT: kolega forumaš je probao VIP karticu u njemu i radi bez problema.
Konstrukcija
Tablet je napravljen iznenađujuće solidno. Nema škripanja, nema zijevanja spojeva,.. Jedini minus je ispupčena zadnja kamera.
Na gornjoj strani su power button i tipka za zvuk, a na lijevom rubu (odozgora prema dole): microSD utor, SIM utor, reset utor, microUSB utor za napajanje i spajanje na komp te utor za slušalice. Tablet ima metalni okvir pa mu to daje jednu dodatnu notu kvalitete i čvrstoće.
Hardver
Zanimljivost: proizvođač MS Industrial Ltd. HK. "Ajme majko!" uzviknuše mnogi sjetivši se 'kvalitetnih' napajanja i drugog hardveraja istog proizvođača. Uvoznik M San grupa. Na ekranu je folija na kojoj piše: dual core 1.2GHz, 512Mb DDR3, Android 4.1.1, 3G, GPS, BT, 1024x600 TFT, dual camera 0,3+2MPix, 4Gb.
Antutu je 7358 bodova i kaže da je u svemu poor. CPU-Z daje zanimljiv podatak: CPU dual core Cortex-A9 1GHz (svagdje piše 1.2GHz), 503Mb rama (dostupno 353Mb), interna mem. dostupno 2.08Gb, GPU PowerVR SGX 531, Alps 1024x600, 160 dpi, čipset MT6577. Koliko vidim, boje postaju lošije kada se okreće oko horizontalne osi.
Softver
Android 4.1.1 je već instaliran. Uređaj nije rootan i nema OTG funkciju. Ima dosta t-koma bloatwarea (Deezer, TkoMeZvao, HotSpot,...). Za divno čudo, radi prilično fluidno. Pretpostavljam da će doći do izražaja samo 512Mb onda kad se nakrca sa appovima.
Dolazimo i do prvog problema. Pokušao sam instalirati iGO za tu rezoluciju. Sve ok, ali doljnji dio ekrana u kojem se nalaze najvažnije tipke za iGO, djelomično su pokrivene notification barom. Zato sam stavio Sygic jer se on automatski prilagodi rezoluciji.
Povezivost
Wifi, 3G, BT, GPS, zaista solidno za tablet te klase (i cijene). Unatoč činjenici da se radi o MediaTek čipsetu, koji kod kineskih mobitela slabo hvata satelite, u ovom slučaju ih je GPS našao prilično brzo.
Rezime
Za nezahtjevne korisnike je sasvim zadovoljavajući. Ako uzmemo u obzir da ima i 3G i GPS pa može poslužiti i kao navigacija, mislim da je za tu lovu vrlo dobra kupnja.