View Single Post
Staro 11.12.2013., 15:30   #5
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Hvala svima na odgovorima!

Nemogu nigdje naći informaciju koju verziju HDMI-ja imam u lapu a iz manuala piše
"HDMI Port
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) is an uncompressed all-digital audio/video interface between any audio/video source, such as a set-top box, DVD player, and A/V receiver and an audio and/or video monitor, such as a digital television (DTV). Supports standard, enhanced, or high-definition video, plus multi-channel digital audio on a single cable. It transmits all ATSC HDTV standards and supports 8-channel digital audio, with bandwidth to spare to accommodate future enhancements or requirements."

Glede projektora:
Prema Benq-ovoj stranici za izračunavanje podataka vezanih za veličinu projekcije (OVDJE) ispada da mi na udaljenosti projektora od zida (3,4m; u izračun je uzeta udaljenost od leće a ne od dupeta projetora), za sliku dijagonale 115" bih trebao imati "zoom ratio" od 1.15x. To me sad malo buni: da li je bolje da je zoom ratio manji ili veći? jer ako je 1.00x, onda mi na toj udaljenosti raste dijagonala (i prelazi gabarite površine za projekciju) dok ako povećavam ratio na 1.30x se slika smanjuje. Ono što me zanima je da ne gubim na kvaliteti slike jer sada kada gledam na prastarom projektoru da bih dobio 115" moram odvrnut zoom na maksimum što uzrokuje to da vidim svaki piksel

Zadnje izmijenjeno od: gesaugen. 11.12.2013. u 15:39.
gesaugen je offline   Reply With Quote