View Single Post
Staro 11.12.2013., 13:06   #1
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Zvuk za kućno kino preko HDMI-a

Imam laptop Asus K72-JR koji za zvuk ima stereo i HDMI izlaz. Lap se i diči sa "SRS Premium Sound™ via Altec Lansing" no nisam siguran što to tehnički znači (i cijenio bih da mi netko objasni), pa se uzdam u informaciju da može prenijeti "8-ch HD audio over HDMI"

Ono što bih želio je punokvrni 5.1 surround sustav za kućno kino gdje bi mi lap bio HTPC a sliku bi spojio na HD projektor

E sad kreće problematika: zamislio sam to tako da spojim lap sa nekim najjeftinijim receiverom koji ima HDMI-in te podržava DTS-ove formate, poput ovog "Pioneer receiver VSX-323", te onda na receiver spojim kakve god želim zvučnike

Pitanja:
1. da li bi na taj način dobio punokrvni 5.1, po mogućnosti HD zvuk (bitnije je punokvrni neg HD). Ako ne, što fali u takvoj shemi?
2. da li bi mogao spojiti HD projektor na receiver-ov HDMI-out s ciljem da dobijem 1080p sliku? ili to ne radi tako i morao bih koristiti vga-out? ili još nešto fali u shemi?

Bonus:
Projektor sam mislio uzeti Benq W1070 koji ima 3D podršku. Koliko vidim i receiver podržava 3D pa me zanima kao bonus - da li bi mogao projicirati 3D filmove i ako da, što mi još treba za to (posebno platno, posebne naočale?)

svaka informacija na taj set-up je dobrodošla
gesaugen je offline   Reply With Quote