Citiraj:
Autor panoramix
Sve si ti to lijepo opisao no, i dalje mi nije jasno kako moj osiguravatelj kojem sam platio obavezno po najpovoljnijoj cijeni na tržištu može mene "tlačiti" ako sam ja nekoga "napucao" i priznao krivnju za nezgodu.
Koliko je meni poznato, ja odlazim k svom limaru i plaćam popravak na svom vozilu, gubim dio bonusa a ostatak priče s procjenom i obrascima itd. je problem vlasnika oštećenog vozila.
Ispravi me ako griješim. 
|
Vidiš da si propustio

Ponajprije, sada imaš kod pojedinih osiguravatelja proizvod, tj opciju, koja se zove zaštita stečenog bonusa. Ne moram objašnjavati što je to, jasno je iz naziva.
Druga stvar, nije problem samo vlasnika oštećenog vozila, ako nije bila policija na očevidu, nego si ti taj koji mora sudjelovati u cijeloj proceduri popunjavanja izjave vlastitom osiguranju, dovoženje auta na procjenu, itd., što je kako već rekoh gore bitan problem uzevši u obzir to da ta uberjeftina osiguranja nemaju poslovnice u svim gradovima i općinama u hr, te da se taj izlazak procjenitelja dosta čeka, a ti ne smiješ svoj auto odvesti 'svom' limaru dok god se ne izvrši procjena oba sudionika nezgode. Što je vrlo čest slučaj u zadnje vrijeme jer policija počesto i kad dođe na mjesto nezgode, ne želi raditi očevid, nego situaciju prepusti vlasnicima vozila i osiguravajućem društvu.