Jel se zna sa o novom
DSM 5.O Beta, za kojeg synology organizira Launch Event u prvom mjesecu iduce godine (2014) !?
(DSM je DiskStation Manager za one koji ne kuze sta znaci DSM)
Citiraj:
Autor Bono
Da, krivo sam napisao to small business, uglavnom taj najslabiji model je vise nego dovoljan za po kuci.
|
Potpisujem

, ja imam DS213j i stvarno je dobar za po doma, a mislim da bi izdrza i manju firmu tj. 3-6 korisnika (naravno ovisno o tome sta doticni rade), ali pošto ja volim overkill, za firmu bilo kojeg tipa bi minimalno uzeo model bez "j" (junior) oznake, ma kvragu da imam para ja bi doma ima model koji ima "+" na kraju svog imena.
Poceo sam sa
DS109j (zaraza je zapravo pocela u firmi sa
DS409+), pa evoluirao na DS211j i evo sad jasem sa 213j i mogu rec da se osjeti razlika u snazi hardware-a i kolicini RAM-a, naravno to ovisi o tome sta ocekujes i sta radis sa doticnim komadom (bilo kojeg) hardwarea.
U pocetku su mi ocekivanja i zahtjevi bili relativno skromni, ali vremenom to oce narast, mislim ocekivanja i zahtjevi.
Novi model imena "
DS214se" je po nekim specifikacija slabiji od "
DS211j" (model DS214se ima sporiji proc ali vise RAM-a) ali vjerovatno sa njime racunaju napast ljude koji se neckaju oce li uzet synology ili neki drugi jeftini NAS pa ce ih ovako navuc na svoju drogu, a svi znam da se sa sinolođi droge tesko skida

jednom kad se zakacis

Narocito zbog DSM koji je i razlog zasto toliko stujem doticnu firmu, sjecam se kad sam sa DS109j preso sa DSM 2.x na DSM 3.0 ostao sam iznenađen koliko je NAS postao zivlji i transfer na/sa njega postao brzi, tako da ocito uz trud i volju software moze cuda cinit cak i na slabom hardware-u (konzole su odlican primjer toga ako mogu primjetit iako bas ne volim doticne).