Citiraj:
Autor Gilbert5
Vec ste kupili nesto takvo?
Skupo je, ako koncar nudi slican proizvod po duplo nizoj cijeni. Onda uracunaj SLA i pitaj Boga koliko panasonic trazi para za to.
Jos jedno pitanje....ssd umjesto klasicnog u takvom racunalu? Za i protiv?
|
Nismo takvo, barem ne mi u proizvodnji. Terenci imaju svakakva čuda.
Ja sam se osvrnuo samo na cijenu. Mi imamo drugi set problema. Npr: nama "neki" kupci, za "neke" strojeve traže kontrolere i/ili cjelokupnu elektroniku od "nekih" proizvođača. Za ispravno programiranje/testiranje/puštanje-u-pogon takvih strojeva priznaju samo software i računala "određenih" proizvođača. Imena ne smijem navoditi, ali cifre su bijesne.
Dimenzije, kapacitet, cijena i broj proizvedenih/prodanih strojeva je velik i to moramo poštivati.
U svaku nabavku se uračuna vjerojatnost kvara, minimalni downtime, dijelovi.... i na kraju skupo ispadne jeftinije.
Robustno je skupo, ali isplati se.
SSD vd HDD: pokazalo se da je SSD izdržljiviji, kod nas barem. Ekstremni uvjeti su u pitanju (vlaga, temperatura i vibracije) i tu HDD ne izdrži dugo.
S druge strane, cijena jednog SSD-a je zanemariva nasuprot cijene jednog stroja, koji proizvedemo za "određene" kupce

.
Znam da to sve baš i nema previše direktne veze sa tvojim pitanjem, ali ne znam čime se baviš pa ne mogu niti dati direktan primjer.