View Single Post
Staro 09.12.2013., 06:16   #4364
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
ZTE v889S

Došao prije par dana pa da velim svoje dojmove. Kupljen za ženicu koja nije zahtjevni korisnik. Unutra su VIP i Tele2 kartice i zasad radi sve bez greške. 3G na telcu nismo ni probali. Mobač izvan izgleda ok, jedina zamjerka što dosta skliže iz ruke. Zadnja stranica je "rupičata", ali ne pomaže baš jer je glatka plastika, nije onak gumasta kako to zna biti na skupljim mobačima. Oko ekrana ima rub od par mm koji je piano finish. Čeka se naručeni case za otraga i folija za na ekran, tvornički došla ona obična folija koja se počela odmah ljuštiti. Kamera je jako loša, 3 MP bez autofokusa, unutra pod umjetnim svjetlom niti ne probati nešto fotkati.
Evo primjera u attachu, prva slika ZTE, druga telac. Imam doma stari tele2fon s MT6573 čipom pa evo za usporedbu ubacio i njegove slike. Jedna slika je vani napravljena jučer popodne, na terasi, mrvicu oblačnije vrijeme, ali ipak dosta svjetla, a druga unutra u dječjoj sobi. tele2fon nema neku kameru, a i vuče na žuto na dnevnom svjetlu, ali je 2 stepenice iznad ZTEa.
Mobač nema kompas, ako je kome bitno, meni nije
GPS još nismo isprobali, možda idućih dana. Što se sofvera tiče, mob je kupljen na Pandi i došao je s kineskom romom, jezici samo engleski i kineski i ponešto kineskih aplikacija, bez google programa, znači niti marketa, tj. playa nije bilo. To je odmah riješeno instalacijom stock multilanguage rootanog roma, ima na panda forumu i taj i stock bez roota. Nakon toga više nema kineskih aplikacija (osim nekog ZTE updatea), ali default browser i dalje voli neki kineski homepage. Soft tipke su na neku foru kao stalno ugašene (automatic brightness ili ne), nakon šo neku stisneš se upale, veli ženica da ju iritira jer home tipka više nije skroz lijevo kao na starom mobu nego na sredini. Primjećujem da mu dugo treba da upali ekran nakon pritiska na power tipku. Zajebeš se i misliš da nije ulovio tipku (malo je gnjecava), stisneš ponovno, a sekundu nakon toga ekran se upali i odmah ugasi
Ostalo, kaj da velim, da ne laga? Laga, umjereno, u skladu sa starijim chipsetom, u normalnoj uporabi se ne kuži, nego npr. ovaj google play je inače zlo od aplikacije, nakon povratka na home screen zna cukati, ali nije to app koji svaki dan pokrećeš. Od igrica najzahtjevnije što smo pokrenuli je solitaire i to radi odlično i bez trzanja
Sve u svemu, za 400 kn koliko je došao, mislim da je ok, da je fotić bolji ne bi se žalio. Kuhanih romova vidim da ima nešto okolo, ali ne da mi se isprobavati jer mob nije kod mene. Ako nekoga još nešto zanima, pitajte.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20131208_141305.jpg‎
Views:	284
Size:	483.1 kB
ID:	12706   Click image for larger version

Name:	IMG_20131208_141243.jpg‎
Views:	278
Size:	492.3 kB
ID:	12707   Click image for larger version

Name:	IMG_20131208_142242.jpg‎
Views:	285