Citiraj:
Autor Los Sam
Koliko realno/min/max. mogu traziti poznanika koji me iz vedra neba nazvao na mob da mu formatiram disk, stavim najnovije izdanje win7, office, i jos 20tak najnovijih verzija "osnovnih" programa? Znaci moram skoro svaki od tih jos i poskidati...
Dugo vremena sam radio za "prijatelje" za sok od sirupa i eventualno k-plus napolitanke pa mi evo lagano dopizdilo.
|
teško je sad nabiti cijenu ako si istoj osobi do sad radio za vodu od kiselih krastavaca... onaj tko cijeni tvoj rad taj će ti ga i platiti, ako baš nema novaca biti će iskren i reći, čuj nemam sad ali ti neću ostati dužan.
Moj sat je 200+pdv, neke usluge imaju cjenik
NPR instalacija novog OS sa backupom i vraćanjem podataka do 30 GB je 375 kn, ostali programi po satnici potrebnoj za instaliranje (klijent donosi instalacijske datoteke) a ako ih još ja tražim i downloadam onda je odokativna cijena, kako bi sve skupa bilo relativno prihvatljiva cijena. Najboljim frendovima radim za cijenu materijala, ruke ne naplaćujem a poznanicima odobram 30% na rad i 10% na dijelove. Svi to znaju i znaju da to meni plaća režije i stavlja kruh na stol i ne pada im napamet tražiti đabe, izađem u susret za plaćaje na rate i kompenzacije. troškovi firme nisu mali stoga se vodim onom... nema đabe ni u stare babe