View Single Post
Staro 04.12.2013., 16:13   #440
andreja-os
Registered User

andreja-os's Avatar

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Los Sam Pregled postova
Koliko realno/min/max. mogu traziti poznanika koji me iz vedra neba nazvao na mob da mu formatiram disk, stavim najnovije izdanje win7, office, i jos 20tak najnovijih verzija "osnovnih" programa? Znaci moram skoro svaki od tih jos i poskidati...
Dugo vremena sam radio za "prijatelje" za sok od sirupa i eventualno k-plus napolitanke pa mi evo lagano dopizdilo.
teško je sad nabiti cijenu ako si istoj osobi do sad radio za vodu od kiselih krastavaca... onaj tko cijeni tvoj rad taj će ti ga i platiti, ako baš nema novaca biti će iskren i reći, čuj nemam sad ali ti neću ostati dužan.

Moj sat je 200+pdv, neke usluge imaju cjenik
NPR instalacija novog OS sa backupom i vraćanjem podataka do 30 GB je 375 kn, ostali programi po satnici potrebnoj za instaliranje (klijent donosi instalacijske datoteke) a ako ih još ja tražim i downloadam onda je odokativna cijena, kako bi sve skupa bilo relativno prihvatljiva cijena. Najboljim frendovima radim za cijenu materijala, ruke ne naplaćujem a poznanicima odobram 30% na rad i 10% na dijelove. Svi to znaju i znaju da to meni plaća režije i stavlja kruh na stol i ne pada im napamet tražiti đabe, izađem u susret za plaćaje na rate i kompenzacije. troškovi firme nisu mali stoga se vodim onom... nema đabe ni u stare babe
andreja-os je offline