Citiraj:
Autor sodom
Osim toga sasvim komotno u ovaj drugi-specijalizirani dučan možeš doći sa svojim pojačalom kablovima i kaj sve ne i naravno bez obveze pikat po zvučnicima koji ti se svide, samo se moraš najavit.
Obzirom na takav pristup ja bi osobno bio voljan platit i nešto višu cijenu, a nemoram.
Mislim neću ti solit pamet ali kad kupuješ Hi-Fi klasu to se tako radi a ne ko na placu u onom govnu od dučana.
|
OK kad ti možeš plaiti ne 5% nego 20% veću cijenu bez da trepneš tvoja stvar...blago tebi...
Ali i slušanje u prodajnom prostoru bilo gdje NIJE kao doma tako da mi to slušanje od 10 minuta ne znači niš. A prije toga se nateglim sa svojim ampom ili zvuljama 1 sat...
a s druge strane ja nisam govorio o nekom HI-endu o 20 000kn nego konzum klasi.
Citiraj:
Autor Juan
Osobno, bez obzira na cijenu, uvijek ću radije otići u specijalizirani dućan, pa makar platio i skuplje, ali ću izaći zadovoljan jer sam obavio dobru kupovinu, a tih 2-5-10% cijene me neće obogatit, ali što je bolje nema onog gorkog osjećaja kad te samo ispraše van nakon što si platio i čekaš robu kod nekog skladištara koji ti istovari kutiju na stol i samo kaže doviđenja. I takvu lošu uslugu platiš 30-40% ukupne cijene proizvoda, dok u specijaliziranoj trgovini platiš 15-20% uslugu jer oni imaju manji rabat, a u 99,9% slučajeva ti se ponude da ti odnesu proizvod u auto.
|
OK to si ti...samo da još shvatiš kako oni imaju popriličnu zaradu na svakom artiklu...jer kad sam got došao dućan prazan....

pa kak imaju rentabilno poslovanje - imaju kad na AV rec od 8k kuna imaju zaradu bar 3 k kuna!! da ne govorim o nekim boljim stvarima od 25000 i više kn...no ovo nije tema o zaradi nego o tome kako se ipak više isplati malo sačekat i gledat okolo...
a i doživio sam da me u ACA gledaju malo podrugljivo jer, eto, nemam 10 000kn keš za neke zvučnike..
ali ipak i tamo dobiješ kutiju i "hvala doviđenja"...a kutiju mogu i sam ponijeti u auto. da mi oni nose, ne vidim nikakvu prednost.
dobro znam da ću sad ja opet pobrat hrpu podmijeha i sl jer eto nisam audiuofil sa duuuubokim đepom ..al nema veze - jer lako se na netu vidi koliko popusta daju spec. dućani HI-FI vani, a koliko ovdje.
i Ako mi Interšpar ili Konzum (eto pali mi prvi napamet) ponude PSB ili B&W zvulje za 30% manje nego ACA ili Sonus zašto to nebi tamo kupio...zato jer na susjednoj polici imaju podriguše salame??? Ne kupujem prestiž trgovine, nego proizvod koji meni treba...