Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.12.2013., 09:42   #6870
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor sodom Pregled postova

Osim toga sasvim komotno u ovaj drugi-specijalizirani dučan možeš doći sa svojim pojačalom kablovima i kaj sve ne i naravno bez obveze pikat po zvučnicima koji ti se svide, samo se moraš najavit.

Obzirom na takav pristup ja bi osobno bio voljan platit i nešto višu cijenu, a nemoram.

Mislim neću ti solit pamet ali kad kupuješ Hi-Fi klasu to se tako radi a ne ko na placu u onom govnu od dučana.

OK kad ti možeš plaiti ne 5% nego 20% veću cijenu bez da trepneš tvoja stvar...blago tebi...
Ali i slušanje u prodajnom prostoru bilo gdje NIJE kao doma tako da mi to slušanje od 10 minuta ne znači niš. A prije toga se nateglim sa svojim ampom ili zvuljama 1 sat...
a s druge strane ja nisam govorio o nekom HI-endu o 20 000kn nego konzum klasi.

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova

Osobno, bez obzira na cijenu, uvijek ću radije otići u specijalizirani dućan, pa makar platio i skuplje, ali ću izaći zadovoljan jer sam obavio dobru kupovinu, a tih 2-5-10% cijene me neće obogatit, ali što je bolje nema onog gorkog osjećaja kad te samo ispraše van nakon što si platio i čekaš robu kod nekog skladištara koji ti istovari kutiju na stol i samo kaže doviđenja. I takvu lošu uslugu platiš 30-40% ukupne cijene proizvoda, dok u specijaliziranoj trgovini platiš 15-20% uslugu jer oni imaju manji rabat, a u 99,9% slučajeva ti se ponude da ti odnesu proizvod u auto.

OK to si ti...samo da još shvatiš kako oni imaju popriličnu zaradu na svakom artiklu...jer kad sam got došao dućan prazan.... pa kak imaju rentabilno poslovanje - imaju kad na AV rec od 8k kuna imaju zaradu bar 3 k kuna!! da ne govorim o nekim boljim stvarima od 25000 i više kn...no ovo nije tema o zaradi nego o tome kako se ipak više isplati malo sačekat i gledat okolo...

a i doživio sam da me u ACA gledaju malo podrugljivo jer, eto, nemam 10 000kn keš za neke zvučnike..
ali ipak i tamo dobiješ kutiju i "hvala doviđenja"...a kutiju mogu i sam ponijeti u auto. da mi oni nose, ne vidim nikakvu prednost.

dobro znam da ću sad ja opet pobrat hrpu podmijeha i sl jer eto nisam audiuofil sa duuuubokim đepom ..al nema veze - jer lako se na netu vidi koliko popusta daju spec. dućani HI-FI vani, a koliko ovdje.
i Ako mi Interšpar ili Konzum (eto pali mi prvi napamet) ponude PSB ili B&W zvulje za 30% manje nego ACA ili Sonus zašto to nebi tamo kupio...zato jer na susjednoj polici imaju podriguše salame??? Ne kupujem prestiž trgovine, nego proizvod koji meni treba...
quazar912 je offline   Reply With Quote