View Single Post
Staro 03.12.2013., 01:04   #4226
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Dear Jesus, Mary and Joseph...

Kriminal, kažem vam ja ljudi moji... kriminal
Da se odmah ogradim, sljedeće ne ide kolegu Brku nego njegov post quotam jer se odnosi na to. Dakle na ovoj temi se ljudima preporučuju jeftini uređaji koji će prvenstveno biti kompetentan smartphone. Većina koja se odluči potražiti nešto za sebe ovdje čini to iz razloga što će u Hrvatskoj za ove novce dobiti drlog koji laga stravično i nakon instalacije manjeg skupa aplikacija je praktički neiskoristiv.

Ja se apsolutno slažem da treba dobro usporediti sve karakteristike mobitela ali mi je naprosto smiješno da je ovdje kamera benčmark mobitela. To se radilo u vrijeme kad su mobiteli bili beskorisne cigletine i jedino što je novu generaciju od stare razlikovalo je bio "bolja kamera". Koliko često stvarno slikate nešto na čemu ne smije biti šuma? Ako slikate pejzaž usred dana na recimo ljetovanju, izletu itd slike će biti podnošljive čak i na ovim gorim primjercima kamera. Isto tako i na najboljim kinezima koje su kolege kupovali u uvjetima lošijeg osvjetljenja šuma ima previše da bi se to nazvalo dobrim, boje odudaraju od stvarnog itd. Pa čak i zapadni flagshipovi nisu baš nešto u uvjetima slabijeg osvjetljenja, osim uvjetno rečeno ove najsvježije postave prvenstveno iz Nokije.

Također ne razumijem, nakon pročitane recenzije kolege ag008 gdje zapravo sve na ZTE V967s radi super i kao jedina veća mana se navodi kamera zaključak recenzije može biti jako loše? 900/2100 podrška kao što netko već reče, wifi radi super, GPS radi super što stvarno nije čest slučaj, baterija je miljama ispred svih ostalih koje ovdje spominjemo u tom rangu, chipset je isti dakle performanse su iste, podrška romova je super. Čini mi se da se jednostavno traži dlaka u jajetu s tim kamerama.

Suma sumarum mislim da svi koji jednostavno trebaju smartphone koji radi mogu bez brige uzeti tog ZTEa, ja bi ga iskreno sad uzeo puno prije nego Cubot gt99 koji posjedujem. Što znači bolja kamera kad mi je screen on time sa svim mogućim optimizacijama max 2 i pol, 3 sata?
bg_4_l je offline