View Single Post
Staro 02.12.2013., 23:26   #2371
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Mace su prilično zahvalni ljubimci jer ne traže puno brige, ODMAH nauče na pijesak kad ih staviš u njega i ako se redovito čisti bez problema to ide. Troškovi nisu preveliki, nisam računao, ali ja svojo dam ujutro vrećicu, cca 3kn, (kad kupuješ konzerve jeftinije), preporučam neku premium dehidriranu hranu poput royal canin, purina itd. iz pet centra (s popustima koji su česti ne dođe više od nekvalitetnog whiskasa), jer životinja dobija sve što treba. Velika pakovanja se više isplate.
Preporučam cijepljenje (koktel protiv spektra čestih bolesti), dobra investicija, pogotovo ako mačka ide van, a kad tad će htjeti. Ja isto živim u stanu na drugom katu i puštam ju navečer po par sati da se izđira, dođe sama doma, to se lako uhoda s njima. Obavezno sterilizirati muškog (zapišavat će ti sve ako ne steriliziraš i poludjet ćeš kad se počne tjerati a ne može van), isto i za ženku vrijedi, osim ako ne želiš potomke .
Mjesta di bi maca htjela grebati namještaj pošpricaš s repelentom (kupi se u pet shopu) i kupiš joj grebalicu, možeš i izimprovizirati nešto drveno.
Osim toga, maca odgaja tebe a ne ti macu , tako da se spremi na pokornost: sad me mazi, sad mi daj papati, sad ovo sad ono, jer macu ne možeš odgajat ko psa, to su dvije potpuno druge stvari. A da ćeš imati životinju koja će te voljeti, imat ćeš. I radosti i veselja.
Obavezno kupiti tu i tamo novu igračku - najbolje su na štapu s uzicom jer se tako lakše igrati, dok su mali ako ide probaj s lopticama će se sami igrati. Igračke s prirodnim perjem jako vole, ako se igraju onda su i zadovoljni.
Mislim da sam sve pokrio, ako te zanima bilo što možeš pitat uvijek...
elzel je offline   Reply With Quote