View Single Post
Staro 02.12.2013., 10:11   #156
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ekipa pozdrav, kako se u servere jako slabo razumijem trebam vašu pomoć.
Treba mi server za rad na windowsima, koristio bi se za uredski rad tj. za računovodstveni servis. Znači koristio bi se knjigovodstveni program i office. Za početak bi imao 3 korisnika no, ostavio bi mogućnost da ga koristi do 5 korisnika (kao otvorenu opciju za budućnost). Išao bi na tower opciju jer nemam nikakav sever ormar pa bi to zahtijevalo dodatnu investiciju koja mislim da za sada nije potrebna.

Od operativnih sustava kao što sam rekao gore moraju ići windowsi (zbog knjig. programa) pa sam razmišljao o ovim novima Windows server 2012 ili da ipak idem na provjerene 2008 R2? Zanima me kako ide i instalacija Office-a na server tj. koja se verzija mora kupiti i koja je cijena.

Za sada sam vidio ovaj server i čini mi se ok: http://www.kodeks.hr/Dell/poweredge-...164,G-383.aspx

Da li da kupim name ili no name server koja je razlika? Trebao bi i preporuku za firmu koja održava servere (da je povoljna i kvalitetna).
Uložio bi maksimalno oko 10000,00 kn sa svime (znaći sa OS-em, Office-om...).

Znam puno sam pitanja postavio pa vam se unaprijed zahvaljujem na trudu, svaki prijedlog je dobro došao.

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 02.12.2013. u 10:16.
Verbum je offline   Reply With Quote