View Single Post
Staro 19.07.2005., 01:00   #14
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Re: Re: Re: Re: Re: 6800LEjoš uvijek isplativa????

Citiraj:
Originally posted by Sam Fischer
Pa kolko sam informiran, Nvidia se malo "opametila" pri biranju čipova...Nove pošiljke 6800LE imaju drugi čip (nije NV 40), fizički zatvorene pajpe i biraju jezgre sa kraja waffera, tako da nisu baš pogodne za clockanje, ukratko škrat.

Ispravi me ako sam u krivu.

Ipak bi se ti u kranjoj liniji trebao više razumjet u te sraćke od mene, jelda?
napola točno :clap:

dakle:
1. sve AGP 6800/6800LE kartice i dalje imaju NV40 jezgru te se shodno tome mogu otključati (koliko i dali uopće ovisi samo o sreći ,a ne o nvidia-i ili proizvođaču kartice)
2. PCI-E 6800 kartice imaju NV41 jezgru i samo 12 pipeline-a (ne 16 kao na NV40)...dakle nema HW masked pipline-a i nema se šta otključati
mislim da je bilo ovakvih kartica u HR od leadteka (sa 256Mb)

to su informacije koja ja imam....

biranje lošijih čipova za slabije (i puno manje profitabilne kartice) je stvar logike zašto prodati proizvođaču potpuno funkcionalni čip za xxx $ kad može dobiti duplo više

što se tiče spaljivanja pipeline-a....ajde pliz daj link gdje si to pročitao jer ja nisam na to naišao NIGDJE

inače znam konkretno za dvojicu( jedan od njih je Fleks) koja su u zadnjih mjesec dana uzeli 6800LE i uspješno otključali 12,6 ili 12,5....mi koji smo uzimali prve serije nismo imali puno bolje rezultate. Tako da priča o VELIKOJ degradaciji kvalitete tih kartica meni ne drži vodu.......
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote