View Single Post
Staro 01.12.2013., 15:34   #39
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dobro, kažeš, mhm
"taught"

Naravno da je talent jedna stvar, ali talent bez poznavanja određenih pravila i njihovih apliciranja u praksi ne definira struku.

Što ti vrijedi ako brzo trčiš, ali počneš trčati u suprotnom smjeru.
Ideš na studij dizajna, pretpostavljam. Sve mi je jasno.

Zašto bi web s podrškom za retinu bio najtraženiji danas? Korisnici čine 1%, ako i toliko ukupne internet populacije. Zašto bih kupio laptop od 20 000 kn da napravim stranicu za 3 korisnika s kompatibilnim ekranima koji će mi posjetiti stranicu?

Tipografija? Za koga? Imam par poznanika s Retinama, par je i starijih ljudi koje živcira što je sve tako sitno, i kažu da uopće ne vide nikakvu razliku. Kad im zumiram tekst toliko da vide razliku, onda mi kažu "jesi ti lud, pa tko toliko zumira taj tekst" da bi vidio razliku.
Okej, korisno je ljudima koji izrađuju fontove, ali koliko je takvih, koliko je to tržište da opet "svaki ozbiljniji dizajner" treba retinu?

Font ti isprogramiram u notepadu, ne treba mi ni laptop, na win 95 kanti ću ti ga ispisati.

Ono što želim reći, Retina ekran je odličan za neke, koji su u debeloj manjini.

Citiraj:
Autor Shockre Pregled postova
@ 1v@n, o cem pricas? preslab mac? pa onda bi jednako jak pc bio isto tako preslab za to sto ti treba. s obzirom na navedenu cijenu, to je bio entry model i ne vidim po cem si zakljucio da je adekvatan za takav posao.
Odlučio sam se na njega najviše zbog baterije. Činjenica je da imaju baterije s najduljim trajanjem i to sam napisao gore. Svaka čast, to im priznajem.
No, da nisam isprobao Win laptop u pola te cijene i s praktički istim hardverom, ne bih ništa rekao. Ugodnije (fluidnije) mi je bilo raditi na njemu. Snow Leopard je bio u pitanju, koji se pokazao "vrhunskim".
Vrhunski OS koji ne podržava EAP-TTLS, PAP mrežne standarde. Divota

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.12.2013. u 15:39.
1v@n je offline   Reply With Quote