Citiraj:
Autor quazar912
...izgleda da svi dućani imaju neke geekove retardose koji pojima nemaju a svi forumaši svih foruma koji dolaze kupit su pravi stučnjaci i poznavaoci tematike...
|
Ne bi to izdvoji kao generalno pravilo ali, da i neznam što ti je čudno u tome. Uzeo si specifičnu skupinu korisnika koja aktivno prati tehnologiju iz hobija/strasti i svakodnevno čita o toj tematici na specijaliziranim sajtovima i forumima (poput ovoga) te ih usporedio sa generičkim prodavačem koji to radi preko one stvari, ne iz želje i strasti nego na žalost iz potrebe.
Mislim da je to u samom startu jasno ali ja uopće nisam cilja na lošu uslugu od strane prodavača, na to sam hvalabogu dosad navikao.
Osobno znam što želim kada kupujem nešto od elektronike, znam prednosti i mane pdoizvoda prije nego sam nogom kroćio u dučan. I vjerujem da svi iz ove gore-spomenute skupine (forumaši,hobisti ,entuzijasti) znaju iste te stvari i netko je više a netko manje osjetljiv na "savjete i pametovanje prodavača" koja kada se i dogode budu kontraproduktivna. Ja sam na to potpuno oguglao, gledam na njih kao na ekstenziju svoje ruke kada želim nešto uzeti sa police. Ne zato jer su svi takvi , nego zato jer su me moja dosadašnja iskustva oblikovala u tom smjeru da više ne pitam ništa.
Od AV tehnike imam visoke zahtjeve i tu sam osjetljiv, sa druge strane boli me briga za felge automobila i slične stvari koje su drugima bitne.
Kako nemam dovoljno novaca da si priuštim tu "kvalitetu" i rang AV komponenata koju želim primoren sam na kupovinu u SH i 90% moje tehnike je tako kupljeno. Poštivajući odrežena pravila SH kupovine uspijevam se zadovoljiti i mogu reći da sam si želje uspio ispuniti.
Sa druge strane kada neka firma objavi tzv. "Crni Petak" naravno da će privući moju pažnju da konačno ubodem i nešto novo. Konkretno u ovom slučaju sam bacio oko na Wharfedale DX-1 za slaganje drugog sistema. Dakle sa redovne cijene od 4,5k komplet je koštao 2150kn.
Zvao sam na telefon više puta i bio uporan no ništa, nema odgovora. Ok, odlučio sam otić do dučana (potrošit benzin) na drugom kraju grada i sam ih preuzet (ako ih ima u poslovnici). Ima ih, našao sam komplet na polici. Još je čovjek prije mene gledao isti komplet i vidim skida mrežice, "provjerava" membrane i tako to.Nakon njega uzmem zvučnik u ruke (jedan od) i primjetim odma kako je sjajni bijeli klavirski lak na donjoj strani i rubovima izgreban. Drugi zvučnik (zakamufliran odostraga) ima udubljenje na kutu (pretpostavljam da je nekome pao). Zovem prodavača da bi uzeo jedan komplet ako ima zapakiran na skladištu, nema, on je meni mislio taj sa police upakirat. Dakle komplet zvučnika koji dolazi u paketu sa bijelim platnenim rukavicama on meni ovako skršen želi spakirat.Reko fino, ne hvala.
Propala mi kupovina i odlučim iskoristit priliku kad sam tu da uzmem nekaj u te pol cijene al niš nema osim AV kablova u 20% sniženja, Blaupunkt telke, nekoliko pečnica i frižidera.Ne zato jer se pokupovalo (bilo je to u 11 sati prijepodne) nego očito zato jer je dučan odlučio malo reklamirat svoje ime Crnim Petkom.
Na mobu pretražujem njihov PDF sa proizvodima na akciji, vidim Monitor Audio m1, uhvatim prodavača da ga pitam jel imaju dostupan koji paket...trebalo mu je punih pola minute da na temelju "Monitor Audio , model M1 - zvučnici" ustanovi kako su to "drveni zvučnici za HiFi" što uopče ne osuđujem i sve ok, ali da mi nakon toga kaže kako od ovog što na mobu gledam u glavnoj zagrebačkoj poslovnici nema ništa, a pitao sam za još 3 stvari.
Nemoj me krivo shvatit, nisam ja doživio nikakvo razočarenje i ne sudim prodavačima (makar se do sada znalo desiti da oni sude meni pa čak do te mjere da sam jednom dobio upit - pa što će to meni? -jer sam ja kao previše seljak za tako finu stvar). Moj negativan stav koji sam gore napisao nije temeljen na jednom ili dva događaja i loša iskustva , i sve to od dučana i takvih sličnih koji prodaju tehniku široke potrošnje ali u asortimanu imaju i ulazne klase nekih specijaliziranih brandova. Radije odem direktno zastupniku.