Citiraj:
Autor wnbeeeE
Hoćeš činjenice ?
Činjenica je da je recimo meni user interface veoma važan aspekt operativnog sustava, što ti vjerojatno nikad nećeš razumjeti, niti bi trebao, pretpostavljam da se ne nalazis u grafičkom dizajnu i vjerujem ti kada govoriš o svojim problemima na osx-u, jer vidim da znaš o čemu pričaš. O dizajnu osx-a da ne govorim. Da, meni je itekako bitno kako osx izgleda. Shoot me.
Činjenica je da ima najbolju kvalitetu izrade, zašto to ne bi bila važna činjenica ?
Retina ? Samo bi zbog nje imao mbp, točka. Svaki imalo ozbiljniji dizajner će ovu činjenicu razumjeti.
OSX je činjenica, što god ti govorio, ne slažem se s tobom u tom pogledu nimalo. Fluidnost, brzina, jednostavnost - nema konkurencije. Mišljenje, get over it.
Osjećam kao da govorim očite stvari, što će ti činjenice ? Mogu napisati roman o činjenicama, neznam o kakvim emocijama ti govoriš. Ne osjećam se kao fanboy, apple izdaje kvalitetne prizvode koji rade i sa opravdanim razlogom drži cijenu. I neka drži, nemam ništa protiv. Najbolje stvari koštaju.
Tvoj je problem što misliš da sve znaš, i da se u svaki aspekt razumiješ, ali ja te uvjeravam da to nije istina i da nisi u pravu što se tiče nekih stvari. Ali poštujem tvoje mišljenje, no ne i način na koji ga iznosiš.
o&o, nuff said
|
Kao magistar dizajna i netko tko je radio na 15" i 13" Retini ne shvaćam zašto je bolja za "ozbiljnijeg" dizajnera.
Ozbiljniji dizajner ne radi na 15" ili 13" ekrančiću koje je god rezolucije.
Fluidnost, brzina, jednostavnost...

Kao korisnik oba sustava ti mogu reć da ti je netko uvalio placebo.
Isti je vrag koristiš li windowse 7 ili OSX. Istom će brzinom dić sustav, istom će brzinom otvoriti Illustrator ili InDesign i istom brzinom ćeš potegnuti crtu.
Prošle godine sam čak napravio test. Našao neki photoshop action od 50-ak filtera, resize, dpi change..... i provrtio oba kroz Win7 i OSX na svom kompu, na istim verzijama Photoshopa. Win7 je bio oko minute i pol brži u procesu.
Meni svejedno, ak imaš za Mac, kupit ćeš si ga i imat ćeš ga. Ali ga je glupo braniti svim silama kad realno ni za jedan posao nije bolji ni brži.
Reci da ti je lijep i da se pališ na aluminij i zaobljene rubove, shvatit ćemo, svima je lijep.
Ja poštujem Mac zbog dizajna, trajanja baterije i nekih user interface ideja. U svemu ostalom se ne može mjeriti s ekvivalentno jakim PC strojem i to je činjenica.
Test ti je tu, ako želiš provjeriti, slobodno, pa screenshotaj rezultat
http://www.hardwareheaven.com/photoshop.php