View Single Post
Staro 30.11.2013., 21:37   #1671
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Bio on tebi drag ili nedrag, ipak je u pravu.

Obzirom da dosta vremena provodim sa Crvenim Krizom Grada Zagreba u zadnje vrijeme, upravo sam jednom potegao tu pricu i cuo (te vidio, s imenima, prezimenima, datumima i urudjbenim brojevima) raznih "nevjerojatnih" sranja... Moze se, ima sanse, i nije lijepo u konacnici.

Zato u praksi najcesca najbolja prva pomoc predstavlja poziv na 194.
To bi pak impliciralo muljažu na najvišoj razini, uključujući i izvješća vještaka.
Ja kažem samo da je, u situaciji o kojoj smo razglabali gore, nemoguće utvrditi porijeklo oštećenja, ne postoji način, i to kažem jer znam.
Svaki drugi razvoj situacije, slično ovome što navodiš, jeste predmet za neke druge istražitelje.
Ali na stranu sada sud, odvjetnici i ta ekipa.
Veći problem predstavlja činjenica da (hipotetski, jasno) ništa nisi poduzeo da pomogneš čovjeku čiji život visi o koncu, već si se poslužio taktikom "glavu u pijesak". Za taj mali "situejšn", trenutak slabosti koji se "eto, mogao dogoditi bilo kome", "krivo mjesto u krivo vrijeme", "usud...", ne sudi sud RH.
Tim sudom predsjeda gđa Savjest. A ona je gadura , samo takva.

I poradi baš toga još uvijek ima Ljudi (fala Onome) koji će izaći nasred auto-ceste da pomognu unesrećenima, policajac će upozoravati nadolazeća vozila da jure u smrt, jer je ispred njih lančani sudar, liječnik koji se tu zatekao, zaustaviti će vozilo i bez oklijevanja započeti raditi ono što najbolje zna.
I tako do vlastitoga stradanja.
Bez oklijevanja.
Ili jesi, ili...
Neka im je laka zemlja.
  Reply With Quote