View Single Post
Staro 30.11.2013., 21:33   #18
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nemam ništa protiv Maca, ali eto da nisam išao recimo probati napraviti taj Fusion drive, još bi mislio da je to wow tehnologija bez mane kao što su je prikazali kod predstavljanja. Da me ne shvatite krivo, radi to, i radi brzo (kombinacija 120GB SSD-a i 500GB HDD-a), no ostavlja pitanja što ako nešto krepa jer to još nisu riješili....

@Forace - Imam drivere, tj. program koji omogućuje da Windowsi vide disk u Apple FS-u (HFS+)

Čim napraviš Fusion drive, FS postane nevidljiv. Objašnjenje je "Fusion drive runs on top of OSX" štogod to značilo. Imam dual boot W7 i Mavericks. Za virtualku nemam mjesta, a ni želje. Ako radim u jednom OS-u onda radim u jednom OS-u. Reboot je u nekoliko sekundi, pa mi je to bolja opcija od kilavljenja po VM.

Tu i tamo imam potrebu povući nešto s OSX diska na Win, a i koristio sam tu mogućnost za popravljanje sustava, ako mi ga veći update ubije.

Fusion Drive nema ni recovery particiju i uglavnom, jako je zajeban za ikakve popravke. Ode li jedan disk, sve ode.

Neka uzme Mac ako mu se sviđa, nema ništa loše u tome.
Ali, izbjeći Fusion Drive pod svaku cijenu. Ne znam kakva je situacija kad se razbije Fusion na pravom Macu, gdje se nalazi sustav onda i radi li to uopće.

Svaku izmjenu na sistemskim fajlovima sad moram raditi 3 puta. Prvi put na kompletnom Fusionu, onda mountati nevidljivu sistemsku particiju prvog diska, pa tamo napraviti isto, i na kraju mountati to isto od drugog diska i isto posao napraviti tamo. Divota

Da, imam mrežni NAS (2x640 u RAID1 za backup fotki, dizajna i ostalog posla), Finder ga vidi najnormalnije, spoji se s usernameom i passwordom, ali baci grešku čim treba mountati particiju. Naravno, D-Linkov app to napravi bez greške pa mi nije jasno koji je vrag OSX-u da to ne može. Windowsi bez najmanjeg problema odrade isto to.

Hackintosh bih preporučio onima koji imaju volje, vremena, želje i znanja da oko toga gube sate i dane Teško je napraviti savršen stroj. Meni je trebalo 5-6 godina da dođem do toga. Izgubljene noći bolje da ne spominjem.

Preporuka trgovine: BigBang u Sloveniji. Imaju odličan sustav osiguranja uređaja. Uz određenu doplatu (čak razumnu) daju 3 ili 5 godina kasko osiguranje na uređaj kod Allianza što se definitivno isplati.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 30.11.2013. u 21:40.
1v@n je online   Reply With Quote