Citiraj:
Autor ARazer
Radije vozim keca starog 33 godine nego i jedan novi opel ili renault. A ovi što ključem vuku po vratima bi volio vidjet koji puta, ne samo na mom već i tuđem autu. Mislim da više u životu nebi mogao ključ primit sa prstima. Ja sam u kramu staru 33 godine uložio skoro novog golfa 5. To su gušti i netko to ne razumije. Na cesti se uvijek okrenem za starim dobrim autom, nove ni ne primječujem
|
To ti malotko razumije, jer se smatra pod normalno ako imaš novaca da ćeš kupiti novo. Zašto bi se itko normalan sramotio u starudiji ako može imat bolje od susjeda/prijatelja/poznanika. A malotko i u nevjerici gleda kramu od 1000€ kojoj je limarija plaćena 1500€, na motoru sve ijedan novi vijak/senzor/semering/brtva, da si za polovne felge stare 25 godina dao 8000 kuna, da si sve ijedan vijak ti odvrnuo i zamjenio novim... no opet je to samo kramp koji vrijedi samo tebi radi jednog fenomena da ti ljudi opraštaju sve osim tvog neuspjeha. A neuspjeh je jer si ulupao toliko novaca i opet imaš stari auto. A ako imaš predobro u odnosu na druge onda se postavlja pitanje: "Otkud?".
Nadalje, s ogromnim štovanjem se gleda u nepoznanice poput Amerikanaca koji voze restaurirane starudije od 40-50 godina i to su pouzdani auti koje je malotko vidio, ali bi svatko od nas želio imati. Ali isti takvi primjeri vožnje starih krama europskog automobilizma se ne prihvaćaju jer nam je svima nametnuto da je novije/skuplje ujedno i bolje nekoliko desetaka puta i sramota je da nemaš, pogotovo ako si to možeš priuštiti onda si još i glup.
Jednostavno postoji jedan mainstream koji ne prihvaća i odbacuje klasiku.
Citiraj:
Autor ARazer
Ps. Juan, Duja je boca 
|
Fala, jedan glas od tebe koji imaš keca više znači nego od desetorice koji misle da se takva sklepa složi za 5-6000 kuna