Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.11.2013., 17:19   #8570
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
U Branimir centru na prvom katu garaže redovito parkira neka seljačina na invalidsko mjesto svoj Clio Sport III bez naljepnice. Vjerojatno iz istog razloga uz to da bude viđen. Da sam malo luđi okinuo bi mu oba retrovizora samo zato...

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Ovisi što misliš pod stari krš?
Nije isto ako je to jurilica koja je 25 godina nemilosrdno gažena ili ako je to auto u koji je uloženo 10-15-20 000-30 000 kuna.
Razlog: novi auti nemaju taj feedback kakav imaju stari. Ne zanima te kojom brzinom ideš nego kakav dojam imaš vozeći se. Ne voziš utrke, nego voziš jer ti se vozi.
I na kraju, odričeš se vremena, novaca i dugo ti treba da sve to uklopiš u neku cjelinu, pa ti ne pada na pamet ganjat auto u koji je uloženo toliko truda. Nemaš se kome dokazivati jer si se dokazao sam sebi što si uopće sklopio sve sam.
Ja ne mogu reć da mi je zanimljiv auto koji me ljepi za sjedalo i samo po kazaljci brzinomjera znam koliko idem i čini mi se previše u odnosu na osjećaj, a negdje iza pola metra kokpita u daljini čujem motor.
Daleko veći gušt kad čuješ sve, od okretanja ključa kad već na kontakt čuješ pumpu goriva do osjećaja vožnje kad znaš da samo ti upravljaš kotačima i kočnicom, a ne hrpa elektronike.
Jasno, kompletno te kužim za užitak u vožnji!
Samo meni mozak drugačije funkcionira. Na prvom mjestu je siguran auto a onda sve ostalo. Ne moram nužno ja bit kriv za sudar da kroz mene prođe neki terenac, kamion il jači auto. U nekom novijem autu bar imam neke šanse, u ovim starijim jurilicama koje nemaju moderan dizajn i čvrstoću mi je neugodno sjedit, a kamoli vozit se unutra. U ovom sto sam napisao sam stavio na stranu sav gust u vožnji i sve za sto ti auti služe i uopće to ne osporavam.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 30.11.2013. u 17:29.
IcyTexx je offline   Reply With Quote