View Single Post
Staro 30.11.2013., 11:46   #1648
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ti meni želiš reć da znaš sve živo što si naučio na prvoj pomoći u autoškoli?
Znao bi nabrojat sadržaj kutije prve pomoći?
Znao bi nabrojat koja su standardna a koja priručna sredstva za pružanje prve pomoći?
Znao bi sve transportne položaje kod raznoraznih ozljeda?
Znao bi sve žive imobilizacije?
Znao bi kako posumnjati na ozljedu zdjelice?
Znao bi kada se ozlijeđena osoba postavlja u autotransfuzijski položaj a kada ne?
Pretpostavljam da bi ti to sve znao da te dignem u 3 ujutro i to pjevajući. Ziher
Tečaj prve pomoći u auto školi je i dalje tečaj od par dana. Ako ti to nije struka, ako nemaš prigodu to koristit, naravno da ćeš zaboravit neke stvari. Također, nesreće su vrlo stresne situacije, ljudi su u šoku i onda još očekuješ da pravilno izvedu sve postupke, by the book. Mošsimislit.

Ja sebi nebi mogao oprostit da u stresnoj situaciji zbog šoka, straha, trešnje ruku nekom sjebem kralježnicu. Ako kod osobe sa sumnjom na ozljedu vratne kralježnice dolazi do gušenja (a to vidiš), prestanka disanja (bogme i to možeš prepoznat), povraćanja (jebga, ak to ne vidiš, namirisat ćeš), onda je krajnji slučaj i radiš što se mora radit. Ako toga nema, pazim na njegovo stanje i čekam ekipu hitne pomoći.

I kad si već zapeo za to postavljanje na bok, (a ti si gospodin koji je to vrlo ozbiljno shvatio i nebi si mogao oprostit da netko umre jer se ti nisi na dnevnoj bazi podsjećao što piše u priručniku) zar nije pravilan položaj stavljanja onesvještenog kod sumnje na ozljedu kralježnice na trbuh, a ne na bok???

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F