View Single Post
Staro 30.11.2013., 11:10   #1647
Fantač
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
1. Ne znam zašto su šanse ravne nuli, al dobro, ti si vjerojatno negdje izguglao neku statistiku kak ljudi padaju. Ako prestane disat, oživljavaš. Ako diše, pustiš ga da diše.
2. Kak si ti kopirao cijelo pravilo, u kojem se spominje i oživljavanje, tak sam ja i prokomentirao da nije bilo potrebno oživljavanje.
3. Ti ćeš mi govorit da me nisu niš naučili u auto školi? Ljakse. Kaj si ti doktor? Naravno da je frajer u auto školi to rekao iz razloga zato što zna da će ljudi zaboravit. Jebote, pa to je tečaj od par dana. Ako ti nešto ne treba, ne koristiš, fala bogu da nećeš znat više nakon nekog vremena. Ja sam autoškolu završio prije skoro 24 godine i naravno da ne znam više masu stvari s prve pomoći. Znam dat umjetno disanje, masažu srca, zaustavit krvarenje. Al s kralježnicom se nebi zajebavao. Ti sigurno svako malo uzmeš priručnik iz prve pomoći i ponavljaš si da nebi slučajno nešto zaboravio, mošsimislit. Al bitno je da se postavljaš s visoka.
Nit si ti nit sam ja bio tamo. Al bitno da se svi bave posljedicama, ne uzrokom. A to je 2,7 promila u krvi. Još će murija ispast kriva što ga je pustila i da se uopće napije...
1. Nije ako diše pustiš ga da diše. Nema se smisla raspravljati s tobom jer nisi još uvijek uložio truda da shvatiš razloge zašto se onesviještenog čovjeka okreće na bok. I nije samo jezik tu problem kako većina misli.
Pogotovo u ovom slučaju gdje je čovjek bio mrtav pijan, a to znači da je puno popio... Stavio sam ti dolje zašto je to opasno.

2. Po ovoj svojoj logici si isto tako mogao komentirati cijeli link, al dobro.

3. Kaj tebi nije jasno frajer je to rekao zbog stava koji si sada sam napisao da imaš, a nažalost ima i velika većina ljudi danas. I baš ti je krasan stav. Baš zreo.
Eto jebote meni to nije bio tečaj od par dana, ja sam to shvatio najozbiljnije što sam mogao i dalje to shvaćam, sve što su me učili tamo, ako nisam odmah shvatio zašto se to radi poslije sam probao sam skužiti, ne samo da prođem, nego zato da znam. Ja kao osoba sebi ne bi mogao oprostiti da netko umre zato jer eto ja sebe nisam podsjećao na pravila pružanja prve pomoći. To sam ja, a vidi se na koji način ti razmišljaš, sam si sve rekao.

4. Ja tebe ne kužim, uključio sam se u ovu raspravu samo da vam ukažem na to da se onesviješten čovjek mora okrenuti na bok. Samo to. Tako da ne kužim što mi govoriš jel sam ja bio tamo ili ne? Jer ja o tom policajcu niti tom branitelju nisam niti riječ rekao.

1v@n i fanATIk:

Fluid obstruction: Fluids, usually vomit, can collect in the pharynx, causing the person effectively to drown. The loss of muscular control which causes the tongue to block the throat can also lead to the stomach contents flowing into the throat, called passive regurgitation. Fluid which collects in the back of the throat can also flow down into the lungs. Another complication can be stomach acid attacking the inner lining of the lungs, causing aspiration pneumonia.

Ajde mi sada objasni kako bi ti to spriječio na svoj način, ako osoba leži na leđima. To je ono o čemu ja pričam, jezik nije jedina stvar koja može uzrokovati gušenje.
Fantač je offline   Reply With Quote