Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.11.2013., 02:59   #8549
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor MuroF Pregled postova
nikad mi se nije to desilo,u 12 godina,doduše jaako rijetko stežem ručnu,danas sam ju stegnuo ujutro na 2 min jer sam upalio auto i išao led ostrugat..a jbg,vidjet ćemo kaj će majstor reči..
Zato ti se i desilo što ne povlačiš ručnu redovito, pa se sajla 'zašteka' u bužiru, ne vrati se natrag kad ti spustiš ručnu i eto problema.
Zato treba kroz cijelu godinu svako malo potezat ručnu, ne treba do kraja, nego da krene hvatat, bitno da se sajla giba kroz bužir i da mehanizam ručne u dobošu/disku, ovisi od sistema, odradi svoje.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Imal sam ga ja skoro dve godine i jos sam ziv. Nisam ga ni jednom skrsio i od mene ga je kupila zenska kaj je jos ziva. Crveni GTI. Lokal je skoro litru ulja na 1000km ali mi se nije ni jednom pokvario iako se na njemu izivilo pol kvarta. Istina je da je i on bio na zlu glasu i da je puno klinaca u njima tesko nastradalo ali je bio pouzdan i solidan autic. CRX je meni bil puno veci strah od Swifta koji bas i nije bio nest specijalno brz autic, sporiji od bilo kojeg CRX s pocetka 90tih u svakom slucaju.
Imala je frendica 5g swifta gti-a razbijala ga svake godine jednom nemalim brzinama, i nikad joj ništa. Prvi susjed joj je inače autolimar
Preprelagan autić za tih 100ks. Ali nekvarljiv i fora za vozat.
A to što je bio na lošem glasu je kriva niska cijena i 100ks na tih 800 ili 900kg koliko je imao, i kištra od lima konzervi pašteta
Crx je ne znam, sepetast, imho, oduvijek, od starog frend je imao novog, dugo godina, nikad mi taj auto nije sjeo...
Što se straha tiče, nema većeg nego sjest u kadet jaje sa redtop-om (2.0i 16v 150ks motor). Ovjes katastrofa, kočnice još gore, kištra prelagana i za 90ks a kamoli za 150ks, te u pravilu nakon 5-6g starosti trulex, sjedala tvrda i loša, a auto ide ko šprih do 220-230kmh, ovisi koliko je motor bio uredan. Katastrofa od vozačkog 'užitka'