Ovo nije normalno.
Ne znam, da li je bio okrenut u bočni položaj, ali ako je pao i nitko ga nije dirao, onda su šanse da je bio u bočnom položaju ravne nuli, ali dobro...
Niti ti, niti Amdejac, niti 1v@n, ne shvaćate zašto se onesviještena osoba MORA okrenuti na bočni položaj. Ne mora biti da će se ona ugušiti, ako nije okrenuta, ali postoji mogućnost da hoće. I JEDINI način da se to spriječi u ovoj situaciji je da se osoba okrene na bočni položaj.
http://en.wikipedia.org/wiki/Recovery_position
A što se tiče oživljavanja, ne kužim što tebi nije jasno da sam samo kopirao cijelo pravilo pod brojem jedan sa stranice hitne i nisam mislio da se u ovom slučaju podrazumijeva ikakvo oživljavanje... Pa ne znam čemu komentiranje toga, ali dobro...
Očito te nisu ništa naučili u autoškoli i frajer je to rekao iz ovog razloga (isto kao što je i meni rekla žena tamo gdje sam ja išao na prvu pomoć), ljudi samo nauče hrpu pravila, ne znaju zbog čega se nešto mora napraviti. Ta pravila dva dana poslije zaborave, izmjene svjesno/nesvjesno u svojoj glavi i onda se ovakve stvari događaju. Vas trojica ste živi dokaz.